tiistai 7. lokakuuta 2014

Farkut vs kukkamekko

Viime tanssireissupostauksessa tuli puhetta siitä, vaikuttaako pukeutuminen haetuksi tulemiseen. Ajattelin pohtia tätä asiaa vähän tarkemmin. Veikkaisin, että se mitä ihmisellä on päällä, korreloi ainakin jossain määrin (vaikkakin hyvin vähän) sen kanssa, miten suosittu hauilla on. Tietysti on ihan yksilöllistä, millaisesta pukeutumisesta hakija sattuu pitämään. Myönnän ainakin itse katsovani ainakin hiukan mitä miehellä on päällä ennen kuin haen.
 
 
Pukeutumistyylejä on varmaan vähintäänkin yhtä monta kuin naisiakin. Toiset kulkevat tansseissa ihan tavallisissa farkuissa ja toiset tykkäävät laittaa vähän hienommankin mekon. Itse kuulun mekkonaisiin, sillä mielestäni tanssin luonteeseen jollain tavalla kuuluu että naisella on mekko tai hame. Onhan siinä nyt eri fiilis kuin farkuissa! Olen tanssinut farkuissa vain tanssikursseilla ja kerran muutaman kerran laivalla ollessani. Pitäisi kyllä varmaan joskus kokeilla ihan oikeissakin tansseissa - ainakin selvittääkseni, onko sillä vaikutusta hakusuosioon... :) Mielestäni shortsit ovat monesti myös tosi kivan näköinen tanssiasu, varsinkin yhdistettynä johonkin kivaan paitaan - itselläni ei vain oikein ole mitään hyviä tanssishortseja.
 
Olen ihan heikkona kukkamekkoihin (ja hameisiin) - niissä vain on sitä jotain fiilistä, mitä tanssivaatteilta haen :) Samoin kuin kellohameissa ja -mekoissa. Tykkään pukeutua myös aika värikkäästi, ja alitajuisesti ajattelen aina että minut huomataan helpommin värikkäissä vaatteissa kuin tummissa. Tämän kappaleen alla olevassa kellohameessa minulla on aina ollut ihan mahtavia tanssi-iltoja, riippuneeko sitten värikkäästä pukeutumisesta vai ihan puhtaasta sattumasta... :D
 


Luulen kuitenkin, että pukeutuminen ei ole niitä ainoita tai tärkeimpiä asioita, minkä perusteella hakupäätös tehdään, eikä korrelaatio hakusuosion ja pukeutumisen välillä ole varmaankaan kovinkaan merkittävä. Kirkasvärinen mekko saattaa kiinnittää huomion, mutta jos mekkoa kantava ihminen on nyrpeä ja huonokäytöksinen, hän on tuskin tansseissa kovin suosittu. Sen sijaan tosi hyvä tanssija, jolla on paljon tuttuja, voi pukeutua vaikka jätesäkkiin ja häntä tullaan silti hakemaan.

Ei kannattaisi siis liikaa miettiä, millaisia hakijoita milläkin vaatteilla houkuttelee. Tärkeintä on, että viihtyy itse vaatteissa ja tuntee näyttävänsä hyvältä - itsevarma asenne näkyy olemuksessa ja omasta mielestään kivasti pukeutuneena on helpompi hymyillä hakijoille! Vaatteiden mukavuus on ykkösjuttu. On inhottavaa, jos koko tanssi-illan joutuu nykimään jotain paitaa koko ajan oikeaan asentoon tai pohtimaan, onko mekko sittenkin liian lyhyt... :D
 

 
Olisi tosi kiva kuulla myös teidän muiden mielipiteitä. Millaisissa vaatteissa te viihdytte tansseissa, ja minkälaiset vaatteet teidän mielestänne näyttävät kivalta? Oletteko huomanneet, että tietyissä vaatteissa on helpompi tulla haetuksi? 
 
ps. Tarkkasilmäisimmät huomaavat, että olen lisännyt teksteihin uuden tunnisteen, "syvälliset". Tämän tunnisteen takaa löytyvät tästä lähtien kaikki vähänkin syvällisemmät tanssipohdinnat ja mielipiteet, kuten esimerkiksi tekstit harrastelijoista ja ammattilaisista ja seinäruusuilusta ! :)

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olitpa nopea käsitellessäsi tämän aiheen, iiiiso kiitos kun jaoit tanssipukeutumistasi! :) (p.s. kirjoittelin sen edellisen tekstin tanssipukeutumisesta)

Itse en ole lavoja vielä kovin kauaa kuluttanut, mutta huomaan pukeutumiseni silti muuttuneen tänäkin aikana. Olen aina ollut housu-ihmisiä, ja alussa olinkin usein koko mustassa asussa ja housut jalassa. Kesän aikana housut vaihtui hameeseen ja värikkääseen yläosaan. Enpä kyllä osaa sanoa onko näillä muutoksilla ollut vaikutusta hakuihin, ehkä suurin muutos on ollut itsessä itseluottamuksen ja tanssitaidon kasvussa :)
Ajattelin tässä syksyn aikana testata joku ilta mustaa yläosaa ja värillistä alaosaa, vielä kun keksisi mikä se olisi :D
Itse kun ajattelee miesten pukeutumista, niin onhan välillä haasteellista löytää se tietty viejä sieltä muiden joukosta, jos päällä on musta paita :) Ehkäpä tätä voi käänteisesti miettiä naisten pukeutumiseen, että mustiin pukeutunutta naista saattaa olla vaikea erottaa muiden joukosta. Mutta kaiken kaikkiaan, tärkeintä taitaa olla että viihtyy vaatteissaan ja hymyilee :)

-T

Anonyymi kirjoitti...

Minulle tulee hameessa/mekossa paljon tanssillisempi olo enkä siksi käytä koskaan tansseissa farkkuja. Kokeilin niitä kerran boogie-tunnilla, mutta jossain buggin pyörityksessä leveähelmainen kellohame on ykkönen.

Pukeudun käytännössä aina joko täysmustiin tai punamustaan asuun. Uskon, että tanssiin pääsemättömyys on johtunut enemmänkin tanssitaidon puutteesta ja siitä, että on uusi naama lavalla, kuin erottumattomista vaatteista.

Pitkänä ihmisenä olen usein hakurivissä melko takana, joten värikkäät vaatteet eivät edes auttaisi erottautumisessa. Kirkkaanpunainen hiusruusu paikkaa toivottavasti tilannetta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Itse oon lavoilla käyttäny aika monesti farkkuja.. Olo tuntuu kivalta ja mukavalta varsinki jos kääntä lahkeita hieman, niin että nilkat näkyvät. No silloin kyllä on ollut joku naisellinen kiva paita päällä :) Kesä helteillä erehdykissä laitoin farkut jalkaan ja sinä hetkenä sitä kaduin kun astuin lavalle..
Joten talvisin yleensä farkku/housu linjalla ja kesäisin suosin mekkoja/hameita..
Tänä kesänä pääsin vain harmiksi vähän liian vähä lavalle :(

Heta Ilona kirjoitti...

Hauskaa kun tulit vielä kommentoimaan! :) Tuossa on pointtinsa, että tummapaitaista miestä voi olla vaikea erottaa rivistä. Puhuit tuosta mustasta yläosasta ja värikkäästä alaosasta - mielestäni sellainen on hirmu kivan näköinen kun on musta yläosa ja kukkahame! ;) Ps. Eikö housuissa tanssiessa tullut kauhean kuuma? Näin minä olen aina ajatellut...

Heta Ilona kirjoitti...

Jep, tuota tanssillisempaa oloa minäkin hain kun selitin siitä fiiliksestä :D Joskus joku mieskin on sanonut että on hauskan näköistä kun kellohame pyörähtelee vauhdikkaissa kädenalitansseissa :) Punainen hiuskukka on mullakin yksi luottoasusteista ^^

Heta Ilona kirjoitti...

Hauskaa, että löytyy myös farkkuja puoltava tanssija - toivoinkin että joku vähän laajentaisi näkökulmaani :D Ehkä minäkin rohkaistun tänä talvena kokeilemaan farkkuja! Uskon, että farkut ovat helteellä tosi kuumat, kun ohuessa mekossakin saa jo pyyhkiä hikeä ihan tuskissaan...

Tylsää, ettet päässyt tänä kesänä niin paljon lavoille. Onneksi aina on ensi kesä ja talvellakin on hyviä paikkoja auki! :) Tosi mukavia tanssi-iltoja sinulle!

Unknown kirjoitti...

Itsehän pukeudun lavoille miten sattuu...Yleensä fiiliksen ja kelin mukaan. Minulla on ollut päällä niin kellomekkoakin kun farkkuja ja shortseja :D Asut kuitenkin valitsen aina sillä perusteella, että mikä tuntuu minun päälläni hyvältä ja näyttää minun päälläni myös hyvältä. Vihaan juuri sitä jos pistää jonkun olkaimettoman paidan tai topin niin joutuu koko ajan varomaan sitä...Siksi myös valitsen vaatteet niin että ne pysyy ilman pitämättä päällä :;D....Veikkaan myös että naamakerroin, myös on osa syynä siihen ketä haetaan ja miten paljon :D

Heta Ilona kirjoitti...

Höh, hölmöä kun nämä kommentit menevät tällä tavalla hölmösti... Kännykällä kun kirjoitin niin sain vastattua jokaiseen kommenttiin erikseen mutta nyt kun katson näitä tietokoneella niin nuo minun kommenttini ovat tuolla lailla tyylittömästi peräkkäin :(

Henna joo, olisi hirveän hauskaa laittaa joskus joku olkaimeton nätti paita mutten ole ikinä uskaltanut, koska pelkään että se lähtee kävelemään viimeistään jossain vauhdikkaassa bugg-hyppelyssä :D

Anonyymi kirjoitti...

Kukkahame vois olla kyl hieno, mut taitaa ol vähä myöhäinen ajankohta hankkia ku kaupat on täyn talvivaatteita :/ tai sit täytyy lähtee Somerol Helmeen :p
Mulla oli kesällä caprifarkkuja, ohuita ja joustavia. Kesällä oli kyl niin kuuma välil et hiki virtas vaikka paikallaan seisoi :D
Näppärästi aasin siltana tästä, onko sulla tunikan tms kanssa yleensä ihan trikoolegginsit vai jotkut paksummat? :) pikkasen itse vierastan trikooleggareita ku epäilen ain et liian ohuet/arkiset.

-T

Heta Ilona kirjoitti...

Joo toi on just tosi ärsyttävää kun mistään ei löydy kesävaatteita talvella... Yritin viime talvena epätoivoisesti löytää caprileggingsejä mutta MiSSÄÄN ei ollut -.- Minä käytän juu ihan perus capripituisia trikooleggingsejä tunikoiden ja lyhyempien hameiden kanssa :) Suosittelen, ne on tosi kätevät!

Anonyymi kirjoitti...

Itse pukeudun lavoilla fiiliksen mukaan. Kesällä suosin mekkoja/hameita ja talvella joustavia farkkuja/suoria housuja. Miten minäkin päivänä tuntuu parhaimmalta eli fiiliksen mukaan.

Olen myös pitänyt olkaimettomia toppeja, mutta virittänyt ne hakaneuloilla kiinni. Ei tarvitse siis pelätä, että tippuvat kesken kaiken päältä :)

Heta Ilona kirjoitti...

Hei, hakaneulat kuulostavat hyvältä niksiltä! :) Pitääpä joskus kokeilla - samoin kuin sitä farkuissa tanssimistakin!