maanantai 13. lokakuuta 2014

Soodakäsittely lempparikengille

Olen tehnyt hopeisten Bleyereitteni kanssa sen virheen, että olen käyttänyt niitä tosi paljon ilman sukkia/sukkahousuja. Tämän tuloksena kengät haisivat aivan kuolemalta, ja päätin yrittää tehdä asialle jotain. Googlettelin erilaisia niksejä ja päädyin kokeilemaan ruokasoodaa ja pakastinta - ajattelin, että ne tuskin vahingoittavat kenkää, kun taas esimerkiksi kahvinpurut olisivat saattaneet värjätä pahastikin...


Laitoin molempiin kenkiin kaksi teelusikallista ruokasoodaa (Huom! Ruokasooda kannattaa levittää kunnolla joka kohtaan ja myös kengän reunoille), ja sen jälkeen kengät muovipussiin ja pakastimeen. Pidin niitä siellä 18 tuntia, mutta sain sen käsityksen että mitä kauemmin ne pakastimessa ovat, sen parempi. Aivan täysin ruusuntuoksuisia kengistä ei tullut, mutta huomattavasti raikkaammat ne ovat nyt kuin aikaisemmin. Siksi suosittelenkin tätä niksiä myös muille :) 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä vinkki! Mä olen joskus pakastanut kenkiä (kuulostaapa järkevältä...) pelkälteen, mutta sillä ei tuntunut olevan mitään vaikutusta. Ilmeisesti ruokasooda on se The juttu.

Heta Ilona kirjoitti...

Juu, ilmeisesti. Itse suhtauduin aika skeptisesti tähän kokeiluuni, oli iloinen yllätys että se oikeasti toimi! :D