tiistai 21. lokakuuta 2014

Hyvän tanssipaikan anatomia

"Jos bändi on hyvä, sitä tanssii vaikka teollisuushallissa." Voi olla näinkin, mutta onhan sillä silti tanssi-iltaa ajatellen jotain merkitystä, missä tanssii. Ajattelin listata omia kriteerejäni, mitkä mielestäni tekevät hyvän tanssilavan. Moni paikka ei täytä näitä kaikkia kriteerejä, mutta osa kompensoi puutteita jollakin toisella hyvällä ominaisuudella. Ja tämähän on tietysti vain minun mielipiteeni...


Pinnallista ehkä, mutta mielestäni on kiva, jos tanssipaikan ulkonäkö on kohdallaan. Ei tarvitse olla mikään prinsessalinnan näköinen megapytinki, mutta pienet yksityiskohdatkin tekevät paljon: Ämyrin romanttinen sisäänkäynti, Esakallion hauska valotolppa, Särkän kuvankaunis ympärysmaisema, Valasrannan suihkulähde...

Ystävällinen henkilökunta on isossa osassa viihtyvyyden kannalta. Paljon hauskempaa mennä paikkaan, jossa hymyillään, kuin paikkaan, jossa heti viimeisten valssien jälkeen tullaan vihaisena sanomaan "me suljetaan, koittakaapa nyt pistää vauhtia". Erityismaininta tästä Esakalliolle ja Kapakanmäelle, joissa olen törmännyt todella mukavaan henkilökuntaan :)

Olisi mukavaa, jos tanssipaikan pääsylippu olisi inhimillisen hintainen. Tavallisen tanssi-illan ehdoton maksimihinta on mielestäni 16 euroa, mutta erikoisilloista voin suostua maksamaan kaksikymppiäkin. Paville olen mielestäni päässyt halvimmalla, kun taas Esakalliolla hinta on tuo 16 euroa ilman opiskelija-alennusta, joka mielestäni olisi tosi mukava - onneksi melkein kaikilta muilta tuntemiltani lavoilta semmoisen saa.

Ilmainen vesi on minusta melkeinpä must. Kaikkein parhaimpia ovat lavat, joissa vettä saa vesipisteestä ja sitten on erikseen paikka mukeille, joihin saa kirjoittaa oman nimen. Tästä erityismaininta Esakallion tyylikkäälle mukitelineelle! :) Toisaalta, saahan sitä vettä aina vessan hanasta, mutta silloin juomahetki on huomattavasti vähemmän nautinnollinen!

Narikka on myös ihan ehdoton, varsinkin nyt kun olen alkanut kulkea itse autolla ja minun pitää olla se, joka huolehtii auton avaimista. Onneksi melkein kaikilla paikoilla on narikat - Kapakanmäki taitaa olla ainoa minun tietämäni lava, jossa ei narikkaa ole. Olisi myös mukavaa, jos narikan hinta olisi alhainen - mielestäni hiukan turhaa maksaa lipusta ensin 16 euroa ja sitten vielä narikasta 1,50.

Vähän vähemmän tärkeä, mutta tanssi-illan viihtyisyyttä lisäävä seikka on hyvä lattia. En koe olevani mikään sen suurempi lattiahifistelijä, mutta fakta on se että liian liukas lattia on ikävä - Kapakanmäellä on tämä ongelma alkuillasta, mutta loppuillasta pysyy jo pystyssä :D Liian pitäväkin on tietysti huono, mutta siihen ongelmaan olen törmännyt lähinnä laivalla... Teeriharjun lattia on ehdottomasti ihanin ikinä, kun taas Ruusulinnassa tulevat jalat usein kipeiksi. 

Onko lukijoillani valistuneita mielipiteitä asiaan? Mitkä ovat omat kriteerinne, olenko minä kenties unohtanut jonkin elintärkeän? :)

8 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Aikalailla samat kriteerit mulla! :D Mutta tuo Opiskelija alennus olisi kiva, jos sitä olisi useammallakin lavalla...On tuo 16euroa jo aika tyyris muutenkin kaikille...Saatika sitten opiskelijalle..Mutta mitä ei sitä humpan eteen tekisi. Ja voisi myös sanoa, että voisin rahani laittaa tuplaten vielä huonompaakin, kuin tanssimiseen.:3

Heta Ilona kirjoitti...

Hyvä pointti, Henna! Onhan se 16e loppujen lopuksi aika vähän, jos miettii miten paljon hauskuutta sillä saa - ja terveellistäkin tanssiminen on :)

Unknown kirjoitti...

Jep! Miettien että muut on pussikaljalla siwan kulmalla...nii me saadaan kuntoo pidettyy yllä sillä summalla ja vietettyä huippu hauskaa iltaa kavereiden kera! Ja mikä parasta ei tuu krapulaa :;D

Heta Ilona kirjoitti...

Puhumattakaan siitä että menis baariin ja ostais ylihinnoiteltuja juomia viidelläkympillä :D

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen aika samoilla linjoilla, nätissä ympäristössä on kivempaa tanssia. Ja opiskelija-alennus olisi tosi jees! Näillä Kuopion nurkilla juuri missään sitä ei ole. Eipä ole tosin opiskelijaikäisiä lavatanssijoitakaan, joten täällä olisi sama vaikka meidät opiskelijat päästettäisiin ilmaiseksi sisään! Tanssipaikka häviäisi siinä vain noin 2 pääsylipun hinnan/ilta :D

Heta Ilona kirjoitti...

Oho! Aika vähän nuorta porukkaa liikkeellä siellä päin... Sinun pitää joskus toteuttaa sellainen tanssirundi tänne etelään ;)

Anonyymi kirjoitti...

Pienimuotoinen tanssirundi etelään on itse asiassa toteutumassa jo parin kuukauden päästä. Olen katsellut kotipaikkakuntani lähistön tanssipaikkoja sillä silmällä, että saattaa tulla melko tanssintäyteinen joululoma! :)

Heta Ilona kirjoitti...

Eihän!? Viestiä mulle sitten, voitais treffata jollain lavalla jos sen verran etelään tulet! :)