maanantai 6. lokakuuta 2014

Foksi

Tsekkailin, mitä tanssilajeja en ole vielä täällä blogin puolella puinut, ja huomasin vastauksen olevan aika yksinkertainen: foksi. Se on ehkä niin tuttu ettei sen olemassaoloa ole edes muistanut!

Foksihan on se perustanssi, minkä osatessaan pärjää todella pitkälle. Lähes kaikki tasajakoiset kappaleet voi mennä foksina - valssissa ja masurkassa alkaa sitten tulla jo vähän ongelmia. Monesti lattareita tanssitaankin lavoilla foksina, eikä se ole minusta mikään huono ratkaisu - parempi tanssia kappale foksina kuin jättää tanssimatta sen takia ettei osaa lattareita! :)

Perus foksi on siitä tosi hauska tanssi, että se mahdollistaa myös seurustelun. Nopeaa buggia tai fuskua tanssiessa ei yksinkertaisesti ehdi vaihtaa kuulumisia, mutta foksia tanssittaessa kun ollaan pääsääntöisesti koko ajan vastakkain puhe-etäisyydellä, on helppo höpötellä elämäntarinat ja uudet juorut siinä samalla kun tanssii! Tietysti jotkut hitaat foksit ovat sitten niin fiilistelyä, ettei siinä viitsi rikkoa tunnelmaa puhumalla... :)

Foksi ei myöskään ole missään tapauksessa tylsää (tämänkin argumentin olen joskus kuullut)! On hirveän hauskaa, kun joku tanssii foksia sillä lailla hauskan letkeästi ja välillä sekoittelee hitaita ja nopeita askeleita tai breikkejä!

Ajattelin laittaa tähän muutaman vähän nopeamman foksikappaleen, ja käsitellä sitten slovarit erikseen kun niitä on niin paljon... Osan näistä voisi varmasti mennä fuskuna, enkä yritäkään väittää että nämä pitäisi ehdottomasti tanssia foksina, mutta nämä ovat sellaisia jotka minä itse menisin foksina.

Johanna Pakonen - Niin kiire rakkauteen
Arja Koriseva - Enkelin silmin
Jani & Jetsetters - Liian tyly
Jani & Jetsetters - Lennä pois
Neljänsuora - Tuhma tyttö kahvilassa
Yölintu - Mahdunko maailmaas

Ei kommentteja: