maanantai 5. tammikuuta 2015

Saako tansseissa tuoksua?

Paljon olen lukenut keskustelua siitä, saako tansseihin laittaa hajuvettä vai ei. Monesti vastaan tulee erilaisia hajusteyliherkkiä ja astmaatikkoja, jotka kovasti vastustavat hajusteiden käyttöä tansseista. Itselläni ei ole vastaavanlaisia ongelmia, joten pyydän kyseisiltä henkilöiltä anteeksi eriävää mielipidettäni.

Kaappiin kertynyt testipullokokoelmani :)

Minä rakastan kaikenlaisia hajuvesiä ja tuoksuja! On niin hauskaa miettiä, miltä haluaisi tuoksua ja sitten valita tuoksu fiiliksen mukaan. Korostan, että mielestäni hajuvettä kuuluu käyttää kohtuudella - ei tarvitse uida hajuvesipullossa, koska sitten ei ole enää kenelläkään hauskaa. Tuoksun ei tarvitse olla sellainen jatkuva pilvi joka leijuu ympärillä ja tainnuttaa kaikki vastaantulijat :D Siinä vaiheessa tietää laittaneensa rutkasti liikaa jos jatkuvasti itse haistaa oman hajuvetensä. Ei varmaan myöskään kannata käyttää sitä kaikkein voimakkainta tuoksua (ei nyt mennä tässä eau de toiletten ja parfum de toiletten ja muiden kumppaneiden eroihin, ne voi tsekata vaikkapa Wikipediasta).


Minä suosin tansseissa hajuvesiä vähän miedompia vartalosuihkeita. The Body Shopilla on aika laaja tuoksuarsenaali. Omat lempparini tällä hetkellä ovat mango ja mansikka. Voi jospa vielä joskus tulisi sitruunan tuoksuista! Body Shopin sitruunantuoksu on jotain aivan taivaallista, mutta tähän mennessä sitä on saanut vain saippuana ja body butterina :( Jos käytän hajuvettä, tansseihin lähtiessä valintani useimmiten on jompikumpi Davidoffin Cool watereista. Pidän tansseissa ja arkielämässä tuollaisista vähän raikkaammista ja hedelmäisistä tuoksuista, yllä olevassa kuvassa näkyvät ovat ehkä sitten soveliaampia esimerkiksi juhlatilaisuuksiin.


Mitä tulee muiden hajusteiden käyttöön, minusta on hauskaa että ihmisillä on oma ns. "ominaistuoksunsa", joista heidät tunnistaa. Ja selvää on myös se, että jos mies on hyvä tanssija ja vieläpä mukava - ja vieläpä tuoksuu hyvältä - niin hänestä jää erityisen positiivinen kuva mieleen. 

Epämiellyttäviksi hajuiksi lasken homejuuston (tämä siksi että kerran tanssin erään homejuustolta haisevan miehen kanssa, joka oli myös käytökseltään aika limainen) sekä tupakan. MIKÄÄN ei haise niin pahalta kuin tupakka. Yök yök. Yllä mainitsin, että jokin tunnistettava ominaistuoksu on kiva, mutta jos ominaistuoksu on tupakka niin sitten voisi miettiä uudestaan. 

Ja vielä loppukevennys: Kerran tanssin erään miehen kanssa, tuoksuen Body Shopin mangolta. Mies lausahti erittäin analyyttisesti: "Hmm. Tuoksut nektariinilta. Se on vähän kuin omena, mutta makeampi." Saatoin hivenen pidätellä naurua... :D

Onko lukijoilla mielipiteitä tuoksuista tansseissa? Tai löytyykö teistä kenties tuoksuyliherkkiä? 

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joku on kai joskus sanonut, että tupakka haisee mutta sikari tuoksuu. Mutta kun ajattelee tarkemmin, niin loppujen lopuksi aika hajuttomien seuralaisten kanssa sitä on tullut tanssittua. Korkeintaan 1-2 tapausta tapausta tullut vastaan, jossa voisi epäillä, että lainehtiko vähän yli.

Ja sitten toisaalta pari toisesta ääripäästä, jossa sopiva määrä jotain maukasta saa pään pyörryksiin ihan mukavassa mielessä.

Itse yrittää olla hajuton, mauton ja väritön :)

Unknown kirjoitti...

Itse tykkään käyttää hajuvesiä. Minulle se on niin pinttynyt tapa, etten varmaan pystyisi lähtemään minnekkään ilman, että olisin laittanut hajuvettä. Kohtuudella käytettynä tietysti! Sillä itse en voi sietää, jos joku on uinut omassa hajuvedessään niin että toiset saavat jäätävän päänsäryn siitä.

Mielenkiintoinen ja erillainen postaus jälleen Heta! :)

Taru kirjoitti...

Tupakalta tuoksuvat miehet tansseissa on kyllä yök! Tosin nyt tarkemmin miettiessäni, niitä on yllättävän vähän tänä päivänä, onneksi.

Tuoksut on mulle tärkeitä tansseissa, niin omat kuin muiden. Jos tuttu mies on suihkauttanut eri hajuvettä kuin yleensä sen kyllä huomaan. Joskus täytyy ihan tarkistaa, että olihan tämä nyt se sama mies jonka kanssa olen ennenki tanssinu ku tuoksu nenässä on niin outo. Itse pyrin käyttään samaa raikasta ja mietoa tuoksua joka tansseissa. Pääasia on myös mun mielestä ettei tuoksu likaiselta tai liikaa joltain voimakkaalta äklömakeelta hajuvedeltä. Puhdas ja raikas tuoksu on paras :)

Taru kirjoitti...

Ja ainiin, Homejuustomies sai kyllä miulta hyvät naurut! :D Mulla on yks hyttysmyrkkymies, joka tuoksuu aina ihan siltä hyttysmyrkyltä, Offilta??

Anonyymi kirjoitti...

Itse pidän siitä mikäli tanssiparilla on jonkinlaista miellyttävää tuoksua. Liika hajuvedellä lotraaminen on varmasti päänsärkyä aiheuttavaa, niin parille kuin viereisillekkin tanssijoille! Itsekkin käytän mieluusti mietoa hajustetta, onhan paljon mukavampi tanssia, kun voi olla varma, että tuoksuu miellyttävältä vielä loppuillastakin. Toki ymmärrän myös hajusteyliherkkien tuskan, nykypäivänä kun ei vain oikein voi välttyä hajusteilta.
Tupakanhaju tms. ei kyllä oikein iske...
-N

Heta Ilona kirjoitti...

Hauskaa, että näin moni on tullut kommentoimaan! :) En ole itse ehtinyt ottaa osaa keskusteluun, kun tanssileiri vei kaiken huomioni :D

Anonyymi: En osaa sanoa tuosta tupakan ja sikarin erosta, en ole tainnut koskaan sikareita pahemmin haistella. Koskaan ei ole tullut vastaan miestä, jolla olisi liikaa hajustetta - se taitaa olla enemmän naisten ongelma :D En kyllä tiedä, puhuitko omassa tapauksessasi miehen vai naisen näkökulmasta!

Henna: Jeps, kohtuus on se avainsana :D Se on varsinkin mielestäni paha, jos on jotain sellaista tosi ällömakeaa ns. "varttuneemman naisen tuoksua" ihan älyttömästi ja sitä joutuu hengittämään jatkuvasti!

Taru: Tuo on totta, olen tanssinut vain ihan parin tupakkamiehen kanssa. Myös hyttysmyrkkymies kirvoitti täällä päässä naurut!

N: Komppaan joka sanaa! :)