keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Taivalkunta Beat

En ole pitkään aikaan esitellyt tanssibändejä täällä blogin puolella. Siipä nostan esille takavuosien suosikkini. Bändin, jonka biisejä olen popittanut pienempänä hurjan paljon! Itse asiassa ensimmäisen tanssibändin, johon täysillä hurahdin :) Ja täytyy sanoa, että edelleen nuo kappaleet ovat ihan huippuja, nyt kun pienen tauon jälkeen taas pistin levyn kuunteluun.

Taivalkunta Beat oli kova sana silloin kun Elli aloitti tanssin. Yhtye oli yksi hänen suosikeistaan, ja minä tykästyin siihen myös. Ajattelin aivan innoissani, että sitten kun minäkin aloitan tanssimisen, pääsen Taivalkunta Beatin keikoille. Siinä kävikin sitten kuitenkin niin, että bändi jäi etukäteen määrittelemättömän pituiselle keikkatauolle 2010, siis vuosi ennen kuin itse aloin käydä tansseissa. Huono mäihä!

Onneksi Elli ehti kuitenkin hankkia minulle nimmarit ennen keikkataukoa!

Taivalkunta Beat koostui neljästä taitavasta soittajasta, keskiössä kitaroita soittavat Pokkisen veljekset, joista toinen lauloi. Yhtye soitti (mielestäni) erittäin laadukasta rautalankamusiikkia. Heitä kuunnellessani ajattelin: "tällaista on oikea tanssi-iskelmä". Tämä näkemys perustui tosin vain levyiltä kuuntelemiini kappaleisiin - kun en heitä livenä koskaan ehtinyt nähdä.

Tätä postausta varten suoritin vähän googlettelua, ja parista lähteestä löysin vihjailua, että Taivalkunta Beat olisi tekemässä jonkinasteista paluuta - ainakin Pokkisen veljekset. Jos tässä uutisessa on totuuden häivääkään, niin olen ehdottomasti onnellisin ikinä! Olisi niin mahtavaa nähdä livenä bändi, joka minut johdatteli lavatanssin ihmeelliseen maailmaan :)


Minulla on Taivalkunta Beatin levy Luulin, että pärjään. Se on kokonaisuudessaan aivan loistava! Harva levy on sellainen, että sen kaikki biisit olisivat ihan huippuja, mutta tämä on. Suosittelen ehdottomasti etsimään käsiinsä, jos niitä vielä jossain myydään!

Suosikkibiisit:
Taikalamppu, Tyhjä talo, Se piinaa vieläkin, Kuudes käsky, Luulin, että pärjään, Levoton kulkuri, Ilta-aurinko, Rock n roll mies, Valoista tähtien (jossa laulajan roolia hoitelee Tomi Markkola)

<-- Mainittu Taikalamppu oli lempikappaleeni pienenä. Se on jännä, miten nykyäänkin sitä kuunnellessa tulee tosi nostalginen olo ja tuntee itsensä 10-vuotiaaksi :D

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan. Kyllä olet oikeassa, Taivalkuntabeat on tullut takaisin ! Esim vappuna Nokialla Viinikanniemessäkuullaan kyseistä duoa. ��

Heta Ilona kirjoitti...

Ui että, ihan parhautta! Pitääpä pitää silmät ja korvat auki jos tulisivat kesällä jonnekin lähiympäristöön sulostuttamaan tanssikansan elämää :)