sunnuntai 11. tammikuuta 2015

TanssiStartti - päivä 4

Aamupalataidetta :D
Viimeinen päivä valkeni pakkasentäyteisenä ja vähintäänkin yhtä väsyneenä kuin edellinen. Aamupalan jälkeen piti vielä pakata kaikki tavarat autoon, ja sitten lähteä kursseilemaan. Minä suuntasin jatkotunneille, Elli ja Tommi menivät kokeilemaan argentiinalaista tangoa Vinnarille.


Minun aamuni alkoi fuskulla. Oli kyllä tosi hauskaa! Hanna ja Ville lähestyivät harjoituksia käytännönläheisestä näkökulmasta, ja tunnilla pääsi paljon tanssimaan. Fuskun jälkeen oli buggia. Olisin ehkä mieluummin tanssinut nopeita biisejä, mutta ohjelmassa olikin tosi hitaita biisejä ja vartalonliikeharjoituksia. Eipä niissäkään mitään vikaa ollut, ja biisit olivat vieläpä tosi hyviä - tosin sellaisia joita olisin itse mennyt hitaana foksina. Mutta eikö aina pidä mennä pois mukavuusalueeltaan? Nyt oltiin todellakin ihan jossain muualla kuin minun mukavuusalueellani, joten ehkä opin edes jotakin :D


Ruokatauolla oli viimeinen mahdollisuus mennä tutkailemaan Tanssipuotia. Minä olen jo aika pitkään kuolannut yllä näkyviä kenkiä. Minusta nuo ovat niin hauskat! Tosin eivät varmaan kovin käytännölliset monenkaan asun kanssa - eihän noita voi esimerkiksi yhdistää vaikkapa kukkamekkoon. Päätin kuitenkin huvin vuoksi kokeilla. Ehkä minä hankin tuollaiset vielä joskus tulevaisuudessa! Omistaako joku lukijoistani tuollaiset? (mallihan on siis Bleyer 7130 Boogie Woogie) Tuntuivat jalassa vähän tönköiltä, mutta kai ne käytössä pehmenisivät...


Illan toisiksi viimeinen tunti oli rumbaa Antin ja Susan kanssa. Ensin ei oikein millään tahtonut onnistua, mutta sitten kun alettiin harjoitella erästä hauskaa kuviosarjaa niin alkoi olla jo hauskaa :D Pahemmin ei ehtinyt kuvioiden lomassa kiinnittää huomiota sunnuntaina opittuihin tekniikkajuttuihin.

Viimeinen tunti oli salsa. Kaikkein haastavin siis säästettiin viimeiseksi! :D Siinä vaiheessa alkoi jo väsyttää ihan älyttömästi ja päätäkin särki. Kun Susa ja Antti esittelivät oppilaiden pään menoksi suunnitellun kuviohässäkän, olin jo valmis marssimaan ovelle. Mutta sain kuin sainkin tuon kuvion tanssittua kerran oikein! Puolessavälissä tuntia vaivuin lavan viereen pehmustetuille penkeille ja nukuin tyytyväisenä tunnin loppuun. Vässykkä, mutta minkäs teet. Väsytti.


Kun kurssit loppuivat, henkilökunta oli jo hyvää vauhtia pakkaamassa leiriä kokoon. Nappasimme parit alennussämpylät matkaan ja suuntasimme kotia kohti. Matkalla kävimme sitten vielä Huittisten abc:llä pienellä tankkauksella. Näine hyvinemme jaksoimme hyvin ajaa kotiin asti (mikäs minun on sanoessa, kun en itse ajanut). Kotona oli ihanaa kaatua sänkyyn - väsyneenä, mutta erittäin, erittäin onnellisena.

Kokonaisuudessaan voisin sanoa leiristä, että se oli todella onnistunut. Hieman mietimme sitä, että aikatauluja voisi jotenkin järjestellä. Sellaisille, jotka haluavat tanssia kaikki tunnit ja iltatanssit (niin kuin esimerkiksi me), oli aivan mahdotonta ehtiä kaikkeen. Iltatansseihin ehdimme aina vasta vähän ennen yhdeksää, kun 18.30 loppuvien tuntien jälkeen oli ajettava takaisin Hiitteenharjulle, käytävä saunassa ja syötävä. Tuntien välissä oli usein vain 10 minuutin tauko. Koko ajan piti siis olla menossa, joten senkin takia leiri oli kokonaisuudessaan aika rankka. Oma vikahan se on, tarvitseeko sitä kaikille tunneille mennä, mutta minusta kun kerran leirille menee, on otettava kaikki irti. Jos tanssit olisivat alkaneet vasta 21.00, ei illalla olisi ollut niin kiire! 

Nyt sitten odotellaan vain ensi kesää ja seuraavia tanssileirejä :) Pääsiäisleirihän tässä olisi vielä ennen kesää, mutta saattaa olla että pääsykoekirjat kiinnostavat silloin tanssimista enemmän - tai eivät todennäköisesti kiinnosta, mutta pientä priorisointia on silti ehkä harrastettava! :D

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nuo Boogie woogiet tuntuivat parilla ekalla tanssikerralla tosi tönköiltä ja kankeilta, mutta alkoivat siitä pikkuhiljaa pehmetä. Nyt sisäänajettuina ne ovat tanssiessa aika huomaamattomat. Minun mielestäni ihan ykköstanssikengät!

Heta Ilona kirjoitti...

Niin, sullahan on ne punaiset samanlaiset :) Hyvä tietää että pehmenevät käytössä, koska noin uutuudenjäykkinä eivät kyllä vaikuttaneet kovin mukavilta!

JKallio kirjoitti...

Samaa mieltä. Omistan myös kyseiset Bleyerit. Ne vaativat muutaman illan sisäänajon, ennen kuin alkavat toimia kunnolla. Kengän nahka on venyvää, joten se muotoutuu lopulta jalalle sopivaksi. Parhaat monot mitkä minä olen omistanut!

Heta Ilona kirjoitti...

No hitsi, tässähän alkaa näyttää siltä että semmoiset on vielä joskus tulevaisuudessa hankittava! :)