lauantai 10. tammikuuta 2015

TanssiStartti - päivä 3


Maanantaina alkoi jo pienoinen leiriväsymys painaa! Aamulla ei olisi millään jaksanut herätä, ja jokainen torkutti vuorotellen - saatiin kuulla monta kertaa Ellin "Lapin taikaa" -herätysääni, Tommin ylipirteä pling plong -herätysääni ja minun herätyksenäni soinut Sinitaivaan Miljoonan markan pakarat. Lopulta raahauduimme aamupalalle, ja sen jälkeen päätimme yksissä tuumin jättää aamun tangotunnin väliin ja nukkua pienet päikkärit.


Skipatun tangon jälkeen seurasi Susan cha cha -tunti. Susa Matson on ehdottomasti yksi parhaita tanssinopettajia, mitä tiedän! Olin jo odottanut hänen vitsejään sekä kuvailuaan siitä, miten askel kulkee seuraavasti: "varvas - kanta - perä sulaa". Tunnilla yritin (naurua pidätellessäni Susan juttuja kuunnellessa) muistella edellispäivän tekniikka-asioita Piippolan tunnilta. Joihinkin kuvioihin otettiin mukaan myös käsijuttuja, joskin niiden harjoitteleminen yksinään tuntui vähän kiusalliselta. En minä kyllä lavatansseissa ala jonkun vanhan papan kanssa tanssiessani lääppiä häntä käsilläni kuvioiden välissä! :D Ehkä sitten vitsinä jonkun vähän tutumman kanssa...

Huone näytti koko leirin ajan melko räjähtäneeltä...
Tässä vaiheessa, kun muistan, on kehuttava V2:n sitruunalimua. Siis sitä, mitä hanasta tulee. Se on vain ihan tajuttoman hyvää! Sitä samaa saa mielestäni myös Satulinnasta. TanssiStartissa oli ihanaa, kun sitä sai juoda ruuan kanssa. Sen lisäksi oli tosin joka ilta myös iltatansseissa otettava yksi mukillinen...

Maanantai-iltapäivän kursseina olivat hitaat sekä jive Katin ja Joonaksen johdolla. Siinä on kyllä ihan mahtava opettajapari! Heillä oli mukanaan myös pieni suloinen Lenninsä :) Sitten kun minulla joskus tulevaisuudessa on pikkuinen, niin se saa myös tulla mukaan kaikkiin tanssijuttuihin :3 Täytyyhän lapsi opettaa tavoille jo pienestä pitäen!

Hitaan foksin tunnilla meinasi tulla pieni turhautuminen. Minusta on mielenkiintoista, että ihminen tulee jatkotunnille, jos hän ei kerta kaikkiaan osaa edes pysyä rytmissä. Eräskin mies myönsi, että hän ei oikeastaan tajua tästä rytmistä mitään :D No, ei siinä vielä mitään, huono päivähän voi olla jokaisella eikä se nyt aina ole niin justiinsa rytmijuttujen kanssa, mutta mielestäni sekin on vähän outoa, että tulee tunnille ja sitten ei viitsi edes kokeilla niitä juttuja mitä opettaja käskee kokeilla vaan tekee ihan omiaan. Olisin halunnut kokeilla opettajien näyttämiä musiikintulkintajuttuja, mutta vaikea siinä on sitten naisena ruveta päsmäröimään, jos pari haluaa mennä vain perusfoksia...

Jivetunti oli oikein hauska :) Pääsi vähän vauhkoilemaan hitaan foksin jälkeen! Katilla ja Joonaksella oli tunneillaan tosi hyvät musiikkivalinnat. Lauantaina en Finkkutansseissa ollut kiinnittänyt suurempaa huomiota kappaleeseen Tuo onni pukee sua, mutta hitaiden tunnilla se soitettiin muutamaan otteeseen ja rakastuin aivan täysin! Sitä olenkin nyt sitten kuunnellut leirin jälkeen lähes taukoamatta...

Ja tansseihin! Tällä kertaa ihan värikuvana, erittäin rakeisena sellaisena :D
Maanantain iltatansseissa soittivat PNP sekä Tulipunaruusut - "luvassa siis eläkeläisilta", ajattelin. Niin, väkeä oli kyllä vähemmän kuin lauantaina tai sunnuntaina, ja suurin osa nuorista oli yläkerran west coast swing -bileissä, mutta riitti niitä muutama alakertaankin, ja kaiken kaikkiaan ilta oli aivan huippu! Ehkä parhaat iltatanssit leirin aikana. Kerran käytiin kurkkaamassa myös west coast swingiä yläkerrassa, mutta se ei kyllä edelleenkään sytyttänyt. Onhan se hienon näköistä ja varmasti ihan tosi vaikeaa, mutta silti en voi välillä olla ajattelematta: "ihme kiemurtelua". Todennäköisesti olen vain kateellinen, kun en itse osaa :D

Pekkaniskan pojat olivat vähän parempia kuin muistin. Onneksi eivät soittaneet sitä kirottua leivoskappaletta! Hyvää ja monipuolista tanssimusiikkia saatiin kuulla. Myös Tulipunaruusut soittivat hyviä biisejä, joskin jooitan valintoja oli pakko ihmetellä - sambaa viimeisen puolen tunnin aikana? Ja vieläpä kahdet sambat yhden illan aikana? Hmm... Olisivat soittaneet mieluummin vaikka kahdet polkat! 

Tanssin jälkeiset iltajalat - erittäin tärkeä kuva siis :D

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

...ihme kiemurtelua... :)
Melkein samoilla sanoilla kysäisin syksyllä facebookissa lajin aktiiveilta asiaa. Tuo on kuulemma peräisin siitä, kun westiin on otettu vaikutteita zoukista. Ja tämä suuntaus tuntuu nyt olevan se trendi, joka meillä täällä vallitsee. Joka hepun tanssi näyttää siltä kuin olisi käyty samat kurssit ja opittu samat jipot, no oikeastaan näin onkin, koska Suomen westie-piiri on kuitenkin aika suppea.

Kai sitä joku kutsuu tanssillisuudeksikin, mutta en minä sitä vääntämistä aina semmoisena koe, ja siksi on vähän vieras tyyli tanssia. Nyt tuntuu vain olevan hieman vaikeuksia saada kursseilta kasatuksi semmoinen muutaman kymmenen kuvion peruspaketti, jolla sosiaalitanssiminen onnistuisi kenen kanssa tahansa.

Kun on katsellut noita westie-videoita, niin jotenkin 5-10 vuotta sitten tanssi oli enemmän semmoista omanlaistaan. Joku suuntaus näyttää olevan myös arkkutangon ja westien sulautuma, olikohan se swango vai mikä nimeltään, tuohon pitäisi tutustua vähän paremmin.

Westie sinällään on erittäin mukava laji, ja aika paljon siinä koukuttaa se, kun musiikki on semmoista, josta jopa pitää. Lavatanssimusiikkia ei tulisi mielenkään kuunnella missään muualla kuin paikan päällä.

Heta Ilona kirjoitti...

Niin, minun käsitykseni mukaan westie on Suomessa kuitenkin aika uusi juttu? Ei siitä ainakaan lavatanssipuolella ole ennen noin paljoa touhotettu :) Ehkä vielä tulee sekin aika, että siitä tulee yhtä suosittua kuin fuskusta ja sitä on pakko opetella ihan jo senkin takia!

Swango, voi ei :D Saatoin hivenen naurahtaa...

Siinä olen samaa mieltä, että westie-musiikki on tosi kivaa. Se on enemmän sellaista kuuntelumusiikkia kuin tavallinen lavamusiikki. Mutta toisaalta, ehkä siitä johtuen, se vaikuttaa jopa hieman tylsältä välillä. Kun kuulee jonkun tosi hyvän polkan, on ihan että "nyt mennään", mutta jotlut westie-kappaleet eivät aiheuta samanlaista tanssijalan vipatusta. Riippuu varmaan ihan ihmisestä tämäkin.