perjantai 9. tammikuuta 2015

TanssiStartti - päivä 2


Toisen leiripäivän aamu alkoi jälleen kerran ihanalla aamiaisella. Se on vain niin täyttä juhlaa, kun saa pekonia aamiaiseksi! Munakokkeli olisi ollut myös erittäin bueno, mutta keitetyt kananmunat toimivat hyvänä korvikkeena :)

"Kohta päästään lattaroimaan!" -intoiluselfie :D
Matkalla Vinnarille bongattiin romanttinen kirkko!
 Sunnuntain tanssiohjelmassa olivat Joonas Piippolan lattaritunnit, joita olinkin odottanut aivan innoissani. Kaikki jatkokurssit olivat V2:lla, mutta Piippolan tunteja varten ajettiin Vinnarille - ei mitään käryä, mikä paikan funktio on normaalisti, mutta siellä oli mukava pikkuinen koulun jumppasalilta näyttävä sali, jonne edistyneiden lattarityhmä mahtui hyvin. 

Ensin tanssittiin kaksi tuntia (siis ajallisesti kolme tuntia :D) rumbaa. Ensimmäisellä tunnilla keskityttiin tekniikkaan, ja toisella tunnilla kuvioihin. Tekniikkatunti varsinkin oli aivan huippu! Piippola on aivan mahtiopettaja, pilkkoo liikkeet niin pieniin osa-alueisiin ja kiinnittää huomiota ihan kaikkeen. Välillä tosin saattaa tulla pieni masentuminen, kun tuntuu, ettei osaa rumbasta yhtään mitään, vaikka sitä on jo pari vuotta tanssinut! Mutta samalla on hienoa huomata, ettei koskaan tule valmiiksi vaan aina löytyy jotain kehitettävää. Kuviotunnilla tehtiin sellaisia hauskoja naisenkääntöjuttuja (ah, tätä termistön ammattimaisuutta!).


Lounas popsittiin V2:lla, ja sen jälkeen oli cha chan vuoro. Jälleen yksi tunti tekniikkaa ja yksi tunti kuvioita. Tuntien jälkeen kyllä todellakin tuntui siltä, että oli tanssinut. Kyljet ja jalat vaikeroivat :D Mutta tunnit olivat ehdottomasti sen arvoiset, koska tuntui, että lattaritanssit menivät taas piirun verran eteenpäin! Ja nyt taas muistaa vähän enemmän, miltä sen tanssimisen oikeasti kuuluisi näyttää, joten kotona on helpompi treenailla. 

Välikevennys: Cha chan kuviotunnilla meinattiin kuolla nauruun, kun saimme ohjeistuksen: "sitten seuraavaksi nainen tekee tällaisen cha cha -patukan". Jaa minkä? Ohjeistus toistettiin vielä muutaman kerran, niin että seuraavalla kerralla kuulin "cha cha -papupadan" ja seuraavalla "cha cha -papukaijan". Tunnin jälkeen oli pakko mennä oikein tarkistamaan, että mikäs sen kuvion nimi mahtoi olla...? Ilmeisesti se olikin sitten batucada. Anteeksi vain, mutta minulle se tulee aina olemaan cha cha -patukka! :D

Jälleen taiteellinen mustavalkoselfie ennen tansseja!
Sunnuntain iltatansseissa meitä tanssittivat Varjokuva sekä Hurma. Tosin ohjelmalehtisessä luki "Kyösti Mäkimattila ja Hurma". Aika härskiä mielestäni, Varjokuva se on edelleen, vaikka Kyösti onkin solistin paikalla! No, matkaan lähdettiin, minä hivenen pelokkain mielin, koska en halunnut kokea lauantain seinäruusuhetkiä enää uudestaan.

Eikä muuten tarvinnut! Tosi hyvin pääsi tanssimaan, ja oli ihan tosi hauskaa :) Hurma on kyllä ihan todella hyvä bändi, ja heillä on tosi monipuolista musiikkia. Sain noissa tansseissa myös tietää erään pitkäaikaisen cha cha -lempparini nimen. Santanan Smooth. Ja Hurma soitti sen ihan tosi hyvin! En tiedä, onko se ollut heillä ennenkin ohjelmistossa, mutta en ole vain koskaan kiinnittänyt huomiota sen nimeen. Varjokuva (Kyösteineen) oli myös tosi hyvä. Vähän jäin kaipailemaan kappaletta Mekka, koska se on tällä hetkellä ehkä lempparini heidän kappaleistaan - mutta eipä tullut. Polkalla pistettiin Ellin kanssa Tommi puoliksi (sallinette tämän epäkorrektin ilmaisun), niin että kumpikin pääsi menemään ^^

Ihmisiä oli sunnuntaina vähemmän kuin lauantaina, mikä oli mielestäni tosi hyvä. Vähän sai edes käsitystä siitä, kuka oli paikalla, ja naisten hauillakin oli jonkinnäköinen mahdollisuus suorittaa hakuja. Sunnuntain tanssit kyllä korvasivat lauantain pienet pettymykset aivan täysin!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi vitsi, kuulostaa tosi mahtavalta leiriltä! Alkaa itselläkin tanssitunti-innostus kasvaa, kun lukee näitä sinun juttujasi. Ja Smooth on kyllä ehdottomasti yksi parhaimmista cha chaista mitä voi olla :). Se on hyvä lisä tanssibändin ohjelmistoon, ettei ole aina sitä iänikuista Keinu kanssani -linjaa. Vaikkei biisissä itsessään ole mitään vikaa ole, niin ei sitä viitsisi joka tanssi-ilta kuunnella, vaihtoehtojahan on musiikkimaailma pullollaan.

Anonyymi kirjoitti...

Itse en ole osallistunut tämmöiselle useamman päivän kurssille, ehkä tuokin olisi joskus kokeiltava. Mutta lähinnä luettuani kertomuksesi tuli mieleen semmoinen, että kuinka hyvin tai sitten vähemmän hyvin koet pystyväsi hyödyntämään saatuja oppeja leirin jälkeen esimerkiksi lavoilla tanssiessa?

..vaihtoehtojahan on musiikkimaailma pullollaan...tätä Katerinan kommenttia varastaen olen aina ihmetellyt, kuinka kapea ja yksitotinen on lavoilla soitettava musiikki, kun tosiaan valikoima olisi melkoisen rajaton.

Heta Ilona kirjoitti...

Katerina: Jeps, kesällä vaan kuule mun seuraksi Valasrantaan! :) Se on hauskaa kun bändit välillä vähän säväyttävät näillä erikoisemmilla biisivalinnoilla, vaikkei perinteisessäkään tietysti mitään vikaa ole!

Anonyymi: Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Pieni määrä kärsivällisyyttä ja positiivisuutta on varattava mukaan, ihmisiä kun on tosi paljon! ;) Mitä tulee kysymykseesi, niin tekniikkajuttuja en pahemmin lavoilla mieti. Harjoittelen niitä kursseilla ja kotona, mutta lavoilla pidän hauskaa - tekniikka tulee mukaan sitten kun on tullakseen. Tietysti yritän aina tanssia oikein, en tarkoita sitä että lavoilla heitän cha cha:n askeleet tangoksi ja niin pois päin :D Kuvioita nyt ei paljon voi treenata, sillä mieshän sen päättää, mitä kuvioita tehdään. Luulen, että suurin hyöty kurssien kuvio-opetuksella on siinä, että sen jälkeen tietää, mitä erilaisia kuvioita on olemassa - seuraaminen paranee, eikä tarvitse aina olla ihan pihalla vaikka tanssiessa tulisikin joku aivan uusi kuvio vastaan, koska siihen voi ehkä soveltaa jo opittuja juttuja. Musiikintulkinnan ja fiilistelyjuttujen opettelusta on aina hyötyä, koska niistä saa mukavia mausteita tanssiin - tosin joskus niistä on myös haittaa, itse olen innostunut kaikista bugg-hössöstelyistä niin paljon että saatan tehdä niitä välillä jopa liikaa ja sitten pelkään että tanssipari hermostuu :D

...Myönnän, joskus olen myös halunnut kokeilla jotain tiettyä juuri opittua juttua ja sitten tutulta mieheltä tansseissa kysynyt, että voitaisiinko nyt tehdä näin tässä kohtaa... Mutta ei niitä kuvioita kovinkaan usein muista, ennen kuin sitten joku niitä itselle vie. Sen takia olisikin ehkä hyödyllistä opetella myös viemään joitakin tansseja, niin tietäisi vähän enemmän, miten kuviot oikeastaan tehdään :) Ehkä minä vielä joskus opettelen mieheksi!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksesta :) Viejällä on taas se ongelma, että lyhyemmänkin kurssin anti, etenkin kuvioiden osalta, unohtuu todella nopeasti, jos niitä ei pääse toistamaan. Siksi ei ehkä ole ollut niin innokas kurssikävijä, kun tiedostaa, että se tärkein eli harjoittelu jää kuitenkin uupumaan kurssin jälkeen.

No edelleen on suunnitelmissa aloittaa ensi viikolla kurssilla käynti taas pitkästä aikaa...

Westie-puolella monet naiset opettelevat viejän roolia, kun meitä miespoloisia ei ole riittävästi eikä osaaminenkaan taida oikein tyydyttää innokkaimpien toiveita.

Heta Ilona kirjoitti...

Niin no joo, tuokin on varmasti totta. Monella miehellä tuntuu myös olevan siitä aika isot paineet, että kun kokeilee jotain vasta opittua kuviota niin sen pitäisi mennä heti kuin vettä vain! Joku on joskus minulta jo valmiiksi anteeksi pyydellyt, että "nyt mä kokeilen yhtä uutta kuviota" :D Vaikka mitäs väliä sillä on jos vähän menee ensin pieleen?

Oikein hauskoja tanssikursseja sulle! Täällä yksi kiireinen opiskelija kadehtii kun ei itse kerkiä viikkotunneille :)