maanantai 22. kesäkuuta 2015

Ruissalon telakka 21.6.2015


Koska eilen satuin muutenkin pyörimään Turussa, päätin mennä tsekkaamaan tänä keväänä avatun Ruissalon telakan. Ajattelin, ettei sunnuntai-iltana paikalla ole juuri kuin eläkeläisiä, mutta Finlanders houkutteli sen verran, että hyppäsin Ruissalon bussiin.


Kävin Ruissalossa pari vuotta sitten, ja rakastuin sen ympäristöön aivan täysin! Oletin siis, että Telakka on tosi romanttinen paikka, ja odotukset kyllä täyttyivät täysin. Telakalle pääsi ihanaa metsätietä pitkin, ja viereiseltä laiturilta oli hienot näkymät satamaan. Ympäristöä ehdin tarkkailla vähän enemmänkin, sillä olin paikalla jo varttia yli viisi, kun portit avattiin vasta varttia vaille kuusi.


Telakka oli myös sisältä tosi kiva! Vanha puurakennus oli ihan ylettömän romanttinen. Kaikki oli enemmän tai vähemmän rempallaan, ja kaikkialla myös leijaili haju, jonka voisin kuvitella olevan vanhalle telakalle ominainen. Tanssilattia oli hyvä, vaikkakin melko liukas. Ulkona tarjoiltiin ilmeisesti jotain savustettuja asioita, joten alkuillasta sisälle leijaili melko tukahduttava savun tuoksu - tätä voisi ehkä jatkoa varten kehitellä parempaan suuntaan... Miinusta tulee minulta myös siitä, ettei tavaroille ollut vartioitua narikkaa. Minulla oli kaikki juhannuksenviettovermeet mukanani, joten ei auttanut kuin iskeä valtava urheilubägi salin nurkkaan ja rukoilla, ettei ketään kiinnostaisi tutkia sen sisältöä tarkemmin.


Lavalle oli tosi helppo mennä Turun keskustasta. Hyppäsi vain Kauppatorilta bussiin numero 8, ja illalla tuli samalla bussilla samaa tietä takaisin. Bussipysäkiltä oli matkaa lavalle arviolta 500 metriä, joten itseään ei todellakaan tarvinnut rasittaa tanssimaan päästäkseen :D

Ihmisiä ei juurikaan tanssimassa ollut - toisaalta tanssilattia oli pieni, eikä ihmisiä välttämättä sen enempää olisi tanssimaan mahtunutkaan. Kello 18-22 ei välttämättä ole nuorille se ominaisin tanssiaika, ja saattaa myös olla, että kaikki nuoret olivat eilen Valaksella. Keski-ikä oli Telakalla varmasti 60 vuotta. Minua kuitenkin ilahdutti kovasti se, että siellä näkyi nuoria tyttöjä (siis ihan oikeasti nuoria tyttöjä, 10-15-vuotiaita) perheineen. Jee, uusia innokkaita lavatanssinuoria! Nyt pitäisi vielä saada ne perheiden pojatkin innostumaan...!

Matkaeväänä siskon antamat irtokarkit, nam. Kiitos! <3
Finlanders, suurin syy jonka vuoksi tanssimaan lähdin, ei tuottanut pettymystä. Oli ihanaa taas kuulla heidän kappaleitaan pitkästä aikaa, varsinkin Aarnen laulamat ihanat Sä oot se oikea ja En kasvojas muista. En nyt aio fanityttöillä hysteerisesti sen enempää, mutta...on se vaan ihana! <3 Harmikseni kuulin Finkuilta vain kaksi settiä, koska minun piti yhdeksän aikoihin lähteä talsimaan bussipysäkille päästäkseni kotiin inhimilliseen aikaan. En itse asiassa tiedä, soittivatko he enempää kuin sen kaksi settiä, joten ehkä en menettänytkään paljoa! :D

Kakkosbändinä soitti minulle uusi tuttavuus, Vanha jengi. Hyvää perustanssimusiikkia, niitä tuttuja kappaleita joita monet bändit soittavat. Aika foksi-, humppa- ja valssipainotteista, mutta mahtui heidän setteihinsä pari lattariakin! Aika kovaäänistä oli heidän soitantansa Finlandersiin verrattuna. 


Kaiken kaikkiaan ihan mukava ilta. Asetin tavoitteeksi, että pääsen tanssimaan kerran - ja pääsinkin jopa kymmenen! Finlanders oli niin hyvä, eikä Telakka missään nimessä ollut huono uusi tuttavuus. Menen varmasti vielä uudemmankin kerran, ainakin jos hyviä esiintyjiä sattuu olemaan. Pitäisi varmaan lähteä sinne joskus perjantai-iltanakin, jos siellä silloin olisi enemmän - ja nuorempaa - tanssiväkeä. Todennäköisesti eniten Telakasta saisi irti, jos mukana olisi oma pari. 

Illalla bussissa kotiin olin väsynyt, mutta tyytyväinen. Juhannus oli ihana. Toivottavasti teillä kaikilla muillakin oli hyvä tanssijuhannus tai muuten vain juhannus! Minä suuntaan katseeni jo ensi viikonloppuun - olen kovaa vauhtia pistämässä suunnitelmia kasaan :) Kyllä tanssiminen on niin kivaa!

Ei kommentteja: