torstai 25. kesäkuuta 2015

Vinkit - kaikki irti kesätansseista!

Vaikka tänä kesänä ei vielä kunnon kesäilmoja ole ollutkaan (ainakaan täällä meillä päin), ajattelin silti kirjoittaa tämän postauksen, joka on jo jonkin aikaa pyörinyt luonnoksissa. Luvassa vinkkejä, jotka kannattaa ottaa huomioon kesätansseissa - tanssiminen hirveässä helteessä kun on kuitenkin vähän erilaista kuin talvella suljetussa sisätilassa :) 

1. Valitse vaatteet
Kesätansseissa voi olla tosi kuuma, joten kannattaa välttää hengittämättömiä materiaaleja. Itse jättäisin helteellä myös farkut kotiin, koska niissä tanssiminen on todella hiostavaa puuhaa. Riippuu tietty ihan siitä mistä tykkää, ja siitä miten paljon aikoo tanssia!

2. Huomioi hiukset
Jos olet helposti hikoavaa tyyppiä kuten minä, hiukset auki tanssiminen on painajainen. Hiukset kannattaa laittaa joko kokonaan tai ainakin puoliksi kiinni - tämä vaikuttaa muutenkin tanssiviihtyvyyteen, koska kiinni olevat hiukset eivät ole tiellä.

3. Sukkahousut saatavilla
Sukkahousut menevät inhottavan helposti rikki, ja kesällä tämä todennäköisyys vielä tuplaantuu, kun jalat ovat hikiset ja nihkeät. Pidä siis mukana varasukkahousuja!

4. Varmista vedenjuonti
Jos on oikein hauskaa, unohdan joskus juoda vettä illan aikana. Tämä kostautuu päänsärkynä, jos ei tanssien jälkeen niin ainakin seuraavana aamuna. Suosittelen siis lämpimästi vähintäänkin yhtä juomataukoa kesätansseissa! Liikaa tuskin voi vettä juoda, joten kannattaa käydä juomassa aina kun siihen tulee tilaisuus.

5. Toimivat tossut
Usein kannattaa, varsinkin sateella, kävellä ulkokengissä autosta lavalle ja vaihtaa kengät vasta sisällä - esimerkiksi Särkällä parkkipaikalta on jonkin verran matkaa lavalle. Monilla kesäpaikoilla joutuu menemään esimerkiksi vessaan ulkokautta. Varsinkin kuraisella kelillä on hyvä miettiä, kannattaako tansseihin ottaa ne uusimmat ja parhaimmat valkoiset kengät. Tai sitten voi ottaa mukaan ihanan isosiskon, joka kantaa reppuselässä lavalta vessaan (kokeiltu on!) <3

6. Lähde laumana
Tanssireissusta saattaa saada enemmän irti, kun lähtee hyvien ystävien seurassa - menomatkalla voi jännitellä ja hiihelöidä yhdessä, kun taas paluumatkalla voi porukalla fiilistellä illan kohokohtia ja puida tanssikokemuksia. Ja jos mukana on kummankin sukupuolen edustajia (tai vaikkei olisikaan), tanssiinpääsy on taattu - jos lavalla ei ole tanssittajia, aina voi tanssia kavereiden kanssa!

7. Jäähdyttele järvessä

Ota kesällä tanssireissuille mukaan uimapuku ja pyyhe. Koskaan ei voi tietää, jos vaikka tanssien jälkeen on sellainen olo, että on pakko päästä yöuinnille :) 

+ Asennoidu avoimesti

Lähde positiivisella fiiliksellä ja päätä, ettet anna minkään pilata iltaasi. Suhtaudu huumorilla pieniin vastoinkäymisiin ja iloitse uusista kokemuksista - näin jokainen tanssireissu voi olla se kuuluisa paras ilta ikinä! 


Huomenna suuntaan pienelle viikonlopun tanssi- ja fiilistelyreissulle Turkuun. Ensimmäisenä pysäkkinä kuvankaunis Uittamon lava (jonka parkkipaikka näkyy kuvassa yllä). Siellä törmäillään, eikö niin? ;)

ps. Eihän keneltäkään vain jäänyt huomaamatta listan säkenöivän älykkäät alkusointuleikittelyt? Niiden miettimiseen menikin suurin osa tämän postauksen kirjoittamiseen käytetystä ajasta... :'D

5 kommenttia:

JKallio kirjoitti...

Allekirjoittanut on aivan mykistynyt kaikesta tuosta verbaalisesta akrobatiasta. Keksin niille myös omat vastineeni ...jotka eivät kuitenkaan ole julkaisukelpoisia...

Satunnainen matkailija kävi korkkaamassa Esakallion. Niin vähän väkeä en ole nähnyt siellä ikinä. Ehkä 100 meni rikki. Taisi olla vikatikki järjestäjiltä tilata sama orkesteri joka viikoksi. Noh, meni mulla yksi paita vaihtoon illan aikana, joten ei se ihan hukkareissu ollut.

Heta Ilona kirjoitti...

Jep, Esakallion väkimäärä (nimenomaan sen vähäisyys) yllätti kyllä minutkin. Mutta nyt kun katselin Esakallion ohjelmaa, siellä oli monena iltana kaksi bändiä, ja Juhlaorkesteri vain parina iltana. Ovatkohan järjestäjät huomanneet mokansa ja muuttaneet suunnitelmia? Hyvä veto, jos näin on!

JKallio kirjoitti...

Joo, muutoksia ohjelmistoon on luvassa, kuulemma.

Tumppu kirjoitti...

Paluumatkalla voi vaihtoehtoisesti myös viihdyttää kanssamatkaajia tuhisemalla ja "laulamalla" nukkuessaan, esim. Masquerade toimii hyvin tässä. Veeeeery entertaining!

Heta Ilona kirjoitti...

Hei, kuulehan nyt Tumppunen! Tuollaisia paljastuksia ei täällä sallita :'DD Vaikka siis en kyllä keksi kuka noin voisi tehdä, ihme toiminnalta kuulostaa...