keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Hidas valssi

Minä rakastan hidasta valssia! Se on niin hirveän tunnelmallinen ja romanttinen tanssi. Rytmitys on ihana, kun toista iskua saa pidentää niin pitkään kuin suinkin. Parhaimmillaan hitaassa valssissa tuntee melkein leijailevansa ympäri lavaa. Sitten juuri oikeissa kohdissa joku hieno pyörähdys ...oih <3 

Puhuin jo aiemmin (täällä!) tavallisen valssin vaikeudesta. Hidas valssi on ehkä rytmitykseltään vaikeampi - ja olen kuullut myös jonkun sanovan että se on vaikea siksi että on vaikea tanssia hitaasti - mutta sitten kun siihen pääsee sisälle, niin minusta se on tavallista valssia helpompi tanssia kauniin näköisesti. Hitauden ansiosta kaikki liikkeet ehtii tehdä kunnolla loppuun asti. 

Hitaat valssit ovat tosi ihania! Senkin takia hitaaseen valssiin saa erityisen paljon tunnetta, kun useisiin kappaleisiin pystyy eläytymään niin vahvasti :) 

Ehdoton suosikkini hitaiden valssien joukossa on Lähdönhetki. Se on alkuperäisesti Matin ja Tepon kappale, mutta he esittävät sen hivenen nopeammin. Tomi Markkola on tehnyt siitä aivan ihanan hitaan valssin. Kyseinen kappale löytyy täältä.

Muita suosikkeja ovat:

Kari Tapio - Viimeinen valssi
Sinitaivas - When winter comes


Ei kommentteja: