tiistai 3. kesäkuuta 2014

Neljänsuora

Jos Sinitaivas on kaikkien aikojen ykkösbändi, niin Neljänsuora on erittäin kova kakkonen. Neljänsuoran olen tuntenut näistä kahdesta hieman kauemmin. En kuollaksenikaan muista, missä tansseissa heidät ensi kertaa näin, mutta se oli varmaankin Esakalliolla tai Teeriharjulla. He eivät tehneet minuun ensi kerralla suurtakaan vaikutusta, mutta pikku hiljaa, kun kävin heidän keikoillaan enemmän, tajusin että tällainen musiikkihan kolahtaa - ja kovaa.

Monen olen kuullut väittävän, että Neljänsuoran tahtiin ei voi tanssia. Ja että he ovat yksitoikkoisia. Olen eri mieltä - monet Neljänsuoran kappaleet nimenomaan mahdollistavat erilaiset variaatiot - monet nopeat biisit alkavat niin, että niitä on kiva tunnelmoida foksina, mutta kertosäkeessä lähtee vauhdikas bugg-poljento. Ja löytyyhän heiltä jenkat ja polkatkin (soittavat mm. sitä Juhannuspolkkaa, joka löytyy täältä), ja lattareita. Tangoja ja valsseja on tosi nättejä. 

Neljänsuoran valttikortteja ovat valovoimainen laulaja Antti Ketonen, nuorekas ja vauhdikas ohjelmisto ja muutenkin energinen ote tekemisissään. Heitä menee aina tosi mielellään kuuntelemaan! Ja musiikki on tosi hyvää kuunneltavaksi myös ilman tanssimista :)

Tästä ei nyt tietenkään Neljänsuoran poikia voi syyttää, mutta yksi miinus heidän tansseissaan on: Fanit vievät ison tilan tanssilattiasta! :D

Aikaisemmin listailin lemppareita Sinitaivaalta, joten teen nyt saman myös Neljänsuoran kanssa:

Lempparifoksit: Aurinkoa naantaliin, Tuhma tyttö kahvilassa
Lempparibuggit: Raudat ranteissa, Lolita
Lempparilattarit: Karoliina, Tralala, Saara
Lempparitangot: Sua kaipaan, Nuoruus,hulluus&ihanuus
Lempparivalssit: Täävalssi, Kaikuluotain
Lempparislovarit: Yön reunalla, Siipirikko, Mansikkaa ja valkoapilaa, Kiiltävää
Lempparibilebiisit: Julia, Valtava maailma, Löytäjä saa pitää, Tuulikki, Teetä ja paahtoleipää

Tämän hetken suosikkibiisi Neljänsuoralta on uusimman levyn (viime vuonna ilmestyi) nimikkoraita Riisiä hiuksissa. Minusta sanat ovat vain hirveän kauniit, ja on ihanaa kun hiljaisemman ja rauhallisemman säkeistön jälkeen lähtee vauhdikas kertosäe :)

Ja mainittava on myös minun ja Tian (rakas tanssikaverini ja ystäväni - terveisiä vaan Tialle kun tätä luet! :D) teemabiisi Viikonloppu - ehkä paras kappale mitä maailmassa on ikinä tehty!! Miten monta kertaa tätä onkaan popitettu täysillä tanssimatkoilla ja hoilattu mukana... ^^


Ei kommentteja: