tiistai 24. kesäkuuta 2014

Tanssimisen 5 parasta

Tänään töissä taas mietin, miten hauskaa tanssiminen onkaan. Sitten aloin miettiä, mikä siitä tekee niin hauskaa. Tästä kehittyikin sitten loistava (?) blogitekstin idea: Miksi juuri minä pidän niin paljon tanssimisesta? Päätin listata lavatanssin 5 mielestäni parasta juttua. Huonot puoletkin ajattelin listata sitten myöhemmin... Mutta hyvät ensin!

1. Tunnelma
Minusta on jotenkin ihanaa, että vielä kiireisellä 2010-luvullakin ihmiset saapuvat sankoin joukoin lavatansseihin, vaikka niitä pidetäänkin vähän vanhanaikaisina. Mikään ei ole niin romanttista kuin lavatanssit! On ihanaa mennä illan hämärissä lavalle, kuunnella mahtavia bändejä, nauttia muiden seurasta ja tanssin ilosta. Mikään ei voita sitä pientä kutkuttavaa jännitystä ennen tansseja: Millainen ilta tästä tulee? Mitä laittaisin päälle? Haetaanko minua? 

2. Ihmiset
Minusta tuntuu että lavoilla ihmiset ovat jotenkin erilaisia. Iloisempia, avoimempia ja sosiaalisempia :) Ihmisten kanssa on tosi hauskaa jutella! Tanssiminen ei todellakaan ole sellaista yksinäistä puurtamista, vaan aina on paljon ihmisiä ja hymyä ympärillä.

3. Laittautuminen
Olen varmaan hirveän turhamainen, mutta minusta on ihanaa viettää monta tuntia vaatekaapilla ja miettiä, minkä mekon tällä kertaa laittaisin päälle. Ja sitten miettiä, minkä värinen hiuskukka mekon kanssa sopisi. Laittaako hopeiset vai mustat kengät? Millä tavalla laittaa hiukset? Sehän on ihan toisarvoinen asia miltä näyttää, tärkeintä on asenne ja tanssitaito, mutta silti minusta on hirveän hauskaa laittautua :)

4. Koskaan ei tule valmista
Minusta on IHANAA, että tanssissa voi aina kehittyä! Ikinä ei ole oppinut kaikkia kuvioita tai kaikkea tekniikkaa, ja jo tanssilajejakin on niin paljon että niissäkin on opettelemista :) Ja sitten on aina erilaisia vientityylejä, joita opetella seuraamaan. Tanssin palkitsevuus on juuri siinä, että aina riemastuu kun oppii jonkin uuden kuvion, ja tätä riemua saa kokea tosi usein!

5. Terveellisyys
Tanssi on ihan huippuliikuntaa. Kuusi tuntia kun hyppelee ympäri lavaa lähes tauotta, se vastaa jo ihan kunnon treeniä. Ja onhan tanssiminen nyt paljon hauskempaa kuin esimerkiksi juoksulenkille lähteminen! :D Ja jos vertaa esimerkiksi sitä, että lähtee illalla baariin tai lähtee illalla tansseihin: Seuraavana aamuna voi painaa jaloissa, mutta eipähän tunnu missään muualla! (;

Huomenna suuntana tulee olemaan Punkalaidun ja Särkkä. Törmäillään! (:

Ei kommentteja: