sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Lattarirakkautta!

Sen lisäksi, että kuuntelen ihan innoissani Suomi-iskelmää, olen myös täysin hurahtanut lattarimusiikkiin (tätä hurahdustahan on kestänyt jo 8 vuotta...). Rakastan reggaeton-tyylistä musiikkia ja latinopoppia. Karibian saarilta ja Etelä-Amerikasta tulee ihan mielettömän hyviä artisteja, joilla on rytmit kohdallaan! Zumbasta tykkäsin (ja edelleenkin tykkään, vaikka en sitä enää säännöllisesti harrastakaan...) juurikin sen mahtavan musiikin takia. Ajattelin esitellä muutamat lemppariartistini juurikin latinomusiikin saralla.


Ricky Martin, Wisin, Jennifer Lopez - Adrenalina
Kyseistä Adrenalinaa olen kuunnellut tänään koko päivän. Wisin on ihan tosi hyvä latinoräppäri ja Ricky Martin ihan vertaansa vailla. J.Lo on ollut aina minulle jonkinlainen esikuva, hän nimittäin sekä näyttelee, tanssii että laulaa ihan käsittämättömän hyviin - ja on vielä mielestäni kevyesti maailman kaunein nainen! Tämä biisi on vain niin täynnä energiaa, että sitä ei voi olla rakastamatta!!
Pitbull - Bon bon 
Pitbull on mielestäni ihan käsittämättömän hyvä artisti. Biisit ovat aina ihan huippuja bile- ja tanssibiisejä. Ja tuo ääni! Ihan käsittämätön. Mielestäni Pitbull on parhaimmillaan juuri espanjaksi, mutta ovathan englanninkielisetkin biisit tosi hyviä. Kaksi vuotta sitten olin katsomassa Pitbullia Suvilahdessa - eturivissä. Oli ihan mieletön kokemus! Tältä mieheltä löytyy musiikillisen lahjakkuuden lisäksi myös melkoiset salsamuuvit...
Pachanga - Calienta
Pachangalla on myös tosi hyvää musiikkia. Tätä Calienta-biisiä lauloimme kaverini kanssa pienenä, ja opettelimme jopa sanat ulkoa (tietysti autuaan tietämättöminä, mitä ne olivat suomeksi...). Enkä ole kyllästynyt tähän vieläkään! :D
Daddy Yankee - Que tengo que hacer
Daddy Yankeella on aivan loistavaa musiikkia. Tässäkin biisissä on niin hauska ja huoleton fiilis, tekee mieli vain lähteä rannalle popittamaan tätä ihan täysillä ja tanssimaan kuumalla hiekalla pelkissä bikineissä :D
 Chayanne - La boca 
Chayanne on uusin löytöni. Tämä nyt ei ole ihan reggaetonia, mutta menee varmaan sinne lattaripoppipuolelle :) Chayannella on aivan ihania kappaleita ja hänenkin tanssitaitojaan on pakko ihailla...
 David Bisbal - Torre de Babel
David Bisbal on huippuartisti, ja tässä biisissä mukana myös ensimmäisessä videossa esittelemäni Wisin sekä Yandel (nämä kaksi tekivät ainakin aikaisemmin yhdessä musiikkia, mutta nykyään heillä on niin paljon omia biisejä, että mietin, onko heille tullut kokonaan ero...).
Sean Paul - Give it up to me 
Sitten räppienergiaa Jamaicalta... Sean Paul on ihan loistava! Ihan mahtavia biisejä ja tuo ääni... Tämä on nyt vähän vanhempaa Sean Paulia, mutta uudempi saattaa olla jopa parempaa, esim. She doesn't mind on biisi johon en kyllästy varmaan ikinä!
 RKM & Ken-y - Mas
RKM & Ken-Y... Tästä ei musiikki enää parane. Näillä kahdella on aivan ihania kappaleita, ja tosi paljon kaikkia herkistelybiisejä. Rakastan Kennyn ääntä (se on tuo pienempi ja söpömpi) ja hänen tapaansa laulaa espanjaksi <3 Hänellä on myös tosi hyviä soolokappaleita.
 Enrique Iglesias - Bailamos
Enrique Iglesias on kuitenkin ylitse kaikkien muiden. Kaikkein ensimmäiseksi hän lauloi vain espanjankielisiä balladeita, se vaihtui pikku hiljaa englanninkieliseen massapoppiin. Nykyään minut on yllättänyt positiivisesti hänen uudet lattarikappaleensa, kuten Loco, Bailando ja El Perdedor. Minusta Enrin ääni on ehdottomasti parhaimmillaan silloin, kun hän laulaa äidinkielellään espanjaksi. Pitbull ja Enri ovat tehneet paljon yhteistyötä, ja sanottava on: siinä on ihan mieletön parivaljakko! (olen ollut muuten myös Enrin keikalla, keväällä 2011. Ihan huippua!)


Ei kommentteja: