sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kyösti Mäkimattila

Tänään alkaa taas jokavuotinen tangomarkkinoiden seuraaminen, kun illalla tulee telkkarista finaalin karsinta -konsertti. Mikäpä siis sopisikaan paremmin aiheeseen, kuin postaus nykyisestä tangokuninkaasta, joka myös lukeutuu suosikkiartisteihini.

Olen tykännyt Varjokuvasta jo muutaman vuoden. Oikeastaan aloin pitää heistä aika pian sen jälkeen kun aloitin tanssin ja heitä aloin tanssilavoilla nähdä. Ja aika paljon merkitystä on sillä, että heillä on niin upea laulaja. Mäkimattilan ääni on jotain ihan käsittämätöntä. Miten jollakin voi olla niin tumma, pehmeä ja syvä ääni?


Miten paljon ilahduinkaan, kun Kyösti sitten osallistui viime vuonna tangokuningaskilpailuun! Ja olihan se alusta asti aivan selvää, ettei kukaan muu kilpailija ollut niin täydellisen sopiva kuninkaan kruunun kantajaksi. Mäkimattilahan oli ihan luotu siihen rooliin! :)

Oma suosikkini viime vuoden esityksistä oli Mäkimattilan Täysikuu (katso ihmeessä täältä!). Aivan ihanaa eläytymistä. Ah. Aivan ihana oli myös Mäkimattilan ja Heidi Pakarisen yhteisesitys Siks oon mä suruinen, missä nämä kaksi ottivat myös muutaman tanssiaskeleen yhdessä.


Nyt on sitten Mäkimattilan aika kuninkaana päättymässä. Varjokuva on juuri julkaissut uuden levyn. Eiköhän sekä bändin että solistin suosio tule jatkumaan vielä hyvin pitkään :) Ja jos laulaminen alkaa tympiä, niin Mäkimattilalla on loistava ura myös runoilijana - hänen runonsa ovat mielestäni aivan käsittämättömän kauniita. Kannattaa tutustua!

Illalla sitten katsellaan tämän vuoden finalisteja - olin kärsimätön ja kävin jo katsomassa, ketkä finaaliin pääsivät (konserttihan oli jo 12. päivä, mutta se näytetään telkkarissa vasta nyt). Onneksi mukana on myös oma suosikkini - en vielä paljasta kuka on kyseessä! (;

Ei kommentteja: