torstai 26. tammikuuta 2017

Vieraskynä: minun tanssitarinani - Suvi

Tekstin takana on Vesilahdesta kotoisin oleva, 24- vuotias, ”pahasti” tanssiin koukussa oleva tapaus. Tanssitaivalta on takanapäin noin kuusi vuotta. Tätä ennenkin lavoilla tuli käytyä muutamia kertoja, mutta aktiiviseksi se muuttui ajokortin myötä.
Ensimmäiset kerrat lavoilla olivat vanhempien matkassa ja esiintymässä oli takuuvarmasti aina Sinitaivas. Iltojen aikana tuli tanssittua ainoastaan omien siskojen kanssa ja vain ne tietyt lajit. Hiljalleen alkoi kasvaa vahva tahto mennä riviin ja päästä tanssimaan myös muiden kanssa (olihan siinä iltojen aikana tullut katseltua hyviä viejäehdokkaita).
Vanhemman siskoni saatua ajokortin lähdimme
tanssitunneille Tampereelle (lähinnä Fusku ja Bugg) ja
 samoihin aikoihin myös keskenämme lavalle. Ensimmäinen
 kertani rivissä oli Punkalaitumella Särkän lavalla. Muistan sen jännityksen määrän, koska vastapäätä rivissähän seisoi täysin tuntemattomia ja omasta mielestäni paljon taitavampia tanssijoita kuin minä. Itsetuntoni ei todellakaan ollut kohdillaan (eikä ole aina vieläkään :D) enkä uskonut seuraavani ketään. Ja ihan oikeasti, kaikki hakijat/hakukohteet olivat kuudenkymmenen ikävuoden ylittäneitä! Enhän minä sinne toiseen päähän naistenriviä edes ajatellut meneväni, missä olisi ollut ne muut minun ikäiseni ihmiset. Tuon kerran jälkeen kuitenkin puraisi se todellinen tanssikärpänen, oli pakko päästä pian uudelleen tanssimaan ja ennen kaikkea sinne riviin!
Parin vuoden jälkeen myös pikkusiskoni alkoi käymään aktiivisesti mukanamme lavoilla. Tansseissa käyminen koki samalla todellisen muutoksen :D Tunnit vaihtuivat Tampereelta Urjalaan Törmäsen Antin oppiin (ne vähät tunnit mihin jaksoin tanssi-iltojen jälkeen lähteä), uusia lavoja, rivissä seistiin siellä missä muutkin ikäiseni ja jopa pukeutumistyyli meni uusiksi :D Tanssi-iltoja kertyi 2-4 viikossa, matkalla ja kelillä ei ollut mitään vaikutusta kunhan pääsi tanssimaan!
Noin pari vuotta sitten vanhempi siskoni jäi reissuista pois (miehet!!) ja meno jatkui/yltyi nuoremman siskoni kanssa. Tanssimatkat ovat entisestään pidentyneet ja yöpaikkojakin on etsitty tasaiseen tahtiin, että saataisiin kilometrilukemat hieman alemmas :D Huonojakin iltoja on toisinaan koettu, mutta onnekseni minulla on erittäin taitava viejä aina matkassa mukana eli tanssimaan pääseminen on varmaa ;)
Aloimme käydä todella paljon Turun suunnalla tanssimassa ja lempipaikaksi on osoittautunut ehdottomasti Yläneen Valasranta ja talvisin Auran Nuortentalo. Näissä paikoissa on aina oma rento ilmapiirinsä ja ihmiset eivät ota tanssimista liian vakavasti. Esiintyjäpuoli on laajentunut ja on huomannut monien ”nimettömämpienkin” bändien osaavan soittaa, kun on antanut mahdollisuuden. Kyllä edelleen tänäkin päivänä ehdottomasti kärkisijaa pitää Sinitaivas, mutta vahvaksi kilpailijaksi on noussut Taikakuu. Tanssilajeista ykköseksi ovat nousseet kansantanssit (ja kyllä kiitos, Sinitaivaan soittamana :D). Illan odotetuin hetki on koska joku kansantansseista lähtee soimaan!
Tänä päivänä tanssiharrastusta miettiessäni, voin ainoastaan todeta olevani erittäin onnellinen tästä tanssitaipaleesta. Aivan uskomattoman ihania ihmisiä, joihin en olisi saanut todennäköisesti mahdollisuutta tutustua ilman tanssia. Hauskoja automatkoja, kommelluksia, noloja tilanteita sekä onnistumisen hetkiä... PALJON NAURUA! Se kaikki tanssin tuoma liikunnan ilo ja sosiaaliset tilanteet toimivat vastapainona työelämälle. Tanssiessa ei todellakaan muista stressata työasioita eikä muutakaan maailmanmenoa. Eikä tälle kaikelle todellakaan näy loppua! Onhan tanssiminen kuitenkin iso osaa elämää :)
Nähdään tansseissa!
-Suvi- 

Ei kommentteja: