tiistai 17. tammikuuta 2017

Vieraskynä: minun tanssitarinani - Tommi

Itsestäni: 28- vuotias varastotyöntekijä, kotoisin Kaarinasta, asuu Turussa. AMK käytynä (tradenomi) ja nykyään työelämässä.

Tanssihistoriani alkaa vuoden 2014 keväällä, tarkemmin sanottuna toukokuun puolessa välissä. Silloin heitin eräälle kaverilleni vitsinä, että pitäisikös meidän mennä katsomaan millainen paikka Valasranta on. Olin koittanut selvittää itselleni, että millainen paikka se on (käykö siellä nuoria) ja millaisia esiintyjiä siellä on.

Tätä oli edeltänyt tosin pienimuotoinen kannustus omilta vanhemmiltani, jotka olivat itse käyneet tansseissa 60- luvun lopulla. Heidän mielestään minun kannattaisi kokeilla edes kerran tansseja, koska ei siinä häviäsi mitään ja se olisi parempaa ajanviettoa kuin baareissa pyöriminen. Ajattelin, että siellä käy vaan pelkästään vanhoja (60+) ihmisiä eikä yhtään oman ikäistä porukkaa. Siksi meni kauan ennen kuin viimein päätin ehdottaa kaverilleni tansseihin lähtöä.

Siispä päätimme mennä kaverin autolla eräänä lauantaina Valasrantaan ja en ikinä tule unohtamaan sitä jännittämisen määrää, kun en tiennyt millaiseen paikkaan oli tullut. Asiaa ei varmasti auttanut sekään, että osasin vain valssia ja sitäkin hyvin vaihtelevasti. Olin tanssinut sitä viimeksi lukion vanhojen tansseissa, mistä oli tuossa kohtaa kulunut jo 8 vuotta aikaa. Mistään tanssilajista (edes foksista tai sen askeleista) ei ollut mitään käsitystä. Ilta ei mennyt tämän vuoksi mitenkään hyvin, istuimme reippaasti varmaan puolet illasta penkeillä tanssia ja tanssijoita katsellen. Tuon illan jälkeen päätimme, että on pakko harjoitella jossakin, että osaisi edes perusteet.

Kävimme tuon koko kesän tanssiseura Sekahaun kursseilla Littoisten lavalla, parhaimpana aikana kolme kertaa viikossa. Näiden lisäksi kävimme melkein joka lauantai ja joskus perjantaisinkin tansseissa. Näin tulivat tutuksi Esakallio ja Valasranta. Saimme myös yhden kolmannen kaverin houkuteltua tansseihin tässä kohtaa mukaamme.

Olen kuunnellut pienestä pitäen kaikenlaista musiikkia, edesmennyt pappani lauloi vanhoja kappaleita ja soitti minulle LP-levyjä kun olin pieni. Jossain kohtaa huomasin, että nykymusiikki ei ole omasta mielestäni niin hyvää kuin vanhat kappaleet. Musiikkityylejä, joita kuuntelen, on jazz (30- ja 40- luvun swing-musiikki) vanhemmat rock kappaleet (60- ja 70- luvun kappaleet) ja heavy metal (Iron Maiden, Metallica jne.) sekä tunnetut suomalaiset hitit 60- ja 70- luvuilta. Kuuntelen myös Funk- ja Soul- musiikkia. Omia lempibändejä on the Agents, Kyösti Mäkimattila ja Varjokuva.

Tanssilajeista osaan perustanssit, kuten foksi, valssi ja tango ja kädenalitansseista fuskun ja buggin. Jenkkaa osaan mennä kävelynä ja polkan haluaisin opetella jossain kohtaa. Lattareista olen käynyt muutaman kurssin, mutta ne eivät ole ihan minun juttuni. Oma suosikkilajini on tango, se näyttää hyvältä kun siihen antaa kaikkensa ja eläytyy musiikkiin ja antaa sen viedä mukanaan.

Ehkä eniten mitä tanssit ja niissä käyminen ovat antaneet itselleni, on ollut monipuolisempaa vapaa-ajan viettoa ja hyvää musiikkia sekä uusiin ihmisiin tutustumista. Samalla kunto on myös pysynyt kohdillaan ja saanut paljon tuttuja tanssien kautta jo näiden parin vuoden aikana. En olisi millään uskonut, kun aloitin pari vuotta sitten, että kuinka paljon tuttuja tulee ylipäätään ja kuinka hyvin itse kehittyy tanssijana, kunhan jaksaa harjoitella, kuunnella rytmiä ja ennen kaikkea, pitää hauskaa tansseissa. Se tuo hyvän mielen itselle aina :).

Hyvää alkavaa tanssivuotta 2017!

Toivottaa

-Tommi-


Ei kommentteja: