lauantai 14. tammikuuta 2017

Vieraskynä: minun tanssitarinani - Timo

Moi!

Molen Timo. Oon tällanen hias hämäläinen maajussi, joka jossain määrin haksahti tanssimiseen tuossa nelisen vuotta sitten, ehkä? Oon koulutukseltani metsätalousinsinööri ja tällä hetkellä jatkan opiskelua Helsingin yliopistossa, tavoitteenä maatalous- ja metsätieteiden maisteri. ”Vapaa-aika” kuluu lavatanssien lisäksi maatilan pyörittämisessä, metsällä, musiikin parissa ja erinäisissä maanpuolustushommissa. Syksysin tuo metsästys varaa viikonloput sen verran tehokkaasti, että silloin minua harvemmin lavoilla näkee.

Oma tanssitaipaleeni tosiaan alkoi tuossa ehkä noin neljä vuotta sitten. Ensi alkuun kävimme opiskeluporukalla Mustialan maatalousoppilaitoksen iltamissa, kunnes sitten eräs kaveri pyysi kerran lähtemään mukaansa ihan oikealle lavalle. Tämän saman kaverin kanssa sitä sitten tulikin käytyä opiskelujen ajan paljon tansseissa. Etenkin alkuvaiheessa musiikkiharrastuksestani oli hyötyä: sain rytmistä heti kiinni ja pystyi keskittymään vientiin ja muihin asioihin. Aina silloin tällöin tuo musiikkitausta iskee lavalla edelleen, etenkin hyvien biisien (lue: biisien joiden sanat osaan) aikana. On nimittäin paha tapa ruveta laulelemaan mukana, mutta onneksi se ei tunnu useimmiten haittaavan.

Kesällä 2014 tanssiharrastukseni saikin sitten ihan uutta puhtia, kun lähdin Valasrannan tanssileirille. Leiriä suositeltiin minulle, sillä en ollut siihen mennessä käynyt vielä missään kursseilla. Olin vain seurannut lavan reunalta miten muut menee ja sitten sopivalla hetkellä lähtenyt yrittämään perässä. Humpan kanssa kävi niinkin hauskasti, että eräs (toivottavasti kukaan ei loukkaannu) täti-ihminen nappasi olkapäästä kun yritin karata lavalta ja totesi että lähdeppä poika humppaamaan. Siinä sitä sitten opittiin vauhdista ja humppa mennään tänä päivänäkin perinteisenä humppana, kiitos tämän mukavan täti-ihmisen. Mutta niin siitä Valasrannasta... Koko viikon siellä leirillä vietin alkeisryhmän mukana  ja melkein joka ilta kävin iltatansseissakin. Muutamalle edistyneempien kurssillekkin uskaltauduin pienellä kannustuksella. Kurssista jäi tosi hyvä mieli, läjäpäin tanssikokemusta ja paljon uusia tanssikavereita, muun muassa eräs tanssibloggaaja ;) Valitettavasti en ole kerennyt sitten tuon jälkeen enää muilta kiireiltäni Valasrannalle uudestaan, mutta ehkä vielä joskus.

Se että millä lavoilla ja miten usein käyn tanssimassa riippuu melko pitkälti bändeistä. Vaikkakin täti-ihmisten kanssa tanssimisessa ei ole mitään vikaa, niin silti tykkään käydä tansseissa kun on bändi joka vetää nuorempaa tanssikansaa lavalle. Monesti tulee käytyä kun esiintymässä on Sinitaivas, Hurma, Taikakuu tai Varjokuva. Varsinaisesti ei siis voida puhua että minulla olisi jtn suosikki lavaa tai bändiä, käyn jos se sopii muihin menoihin. Tietysti minulla on lavoja joilla käyn enemmän kuin muilla, mutta tämä johtuu vain siitä että olen laiska lähtemään kauemmas tansseihin. Kesäisin käytössä on Jenkkapirtti, Riutanharju ja Kapakanmäki. Talvilavoista tulee käytyä lähinnä Pesäkalliolla ja silloin tällöin Satulinnassa.

Näin jälkeenpäin uskallan myöntää, että kyllä minua alussa sinne lavoille veti vastakkainen sukupuoli. Mikään ei ollut niin mukavaa kun päästä juttelemaan hymyilevien tanssityttösten kanssa, vaikkakin vain sen muutaman minuutin kerrallaan. Kaikki huonot iskureplat ja keskustelunavaukset pystyi korvaamaan toteamalla saanko luvan tai lähekkö tanssimaa. Sitten sitä alkoi huomaavansa viihtyvänsä muutenkin siinä ympäristössä paremmin kuin missään baarissa. Ystäväni kritisoivat joskus että miksi ihmeessä maksan toistakymmentä euroa siitä että pääsen humppaamaan eläkeläisten kanssa. Totesin takaisin että se 20€ katoaa aika helposti yhden baari-illan aikana tiskille, ja ettei mukavan tanssi-illan tuomaa fiilistä voi rahalla mitata.

Toivottavasti tarinani oli mukavaa luettavaa! Jos tunnistatte niin saa tulla jutulle ja/tai hakemaan ;)


Näkemisiin, 
-Timo-

Ei kommentteja: