sunnuntai 15. tammikuuta 2017

TanssiStartti 2017 - päivä 4

TanssiStartin viimeinen päivä lähti käyntiin yllättävän pirteänä - ajattelin lauantaina iltatanssien jälkeen, että minua ei varmasti saa ylös kahdeksalta, mutta nousinkin herätyskellon soidessa reippaasti ylös ja pakkasin suurimman osan tavaroistanikin jo ennen aamiaista. Hotellihuone piti luovuttaa ennen kahtatoista joten päätimme ottaa kaikki tavarat aamiaisen jälkeen mukaan ja suunnata päiväksi kursseille ennen kotimatkalle lähtöä. 

Ensimmäiset kolme tuntia fuskailtiin Bettina Karppisen johdolla. Uusi opettajatuttavuus minulle - ja kaikki pisteet tunneista hänelle! Minusta on aivan ihanaa, kun tanssikursseilla tanssitaan tosi paljon. Monesti tunneilla puhutaan aika paljon ja selostetaan, miten asioita pitäisi tehdä - ja tämä on tietysti hyvä, mutta Bettinan tunneilla todella tanssittiin ja harjoiteltiin koko ajan, niin että jo ensimmäisen tunnin jälkeen oli kunnolla hiki ja toisen tunnin jälkeen lensi jo ensimmäinen paita vaihtoon. Mielestäni tällaiset nopeatempoiset tunnit sopivat tosi hyvin viimeiselle päivälle, koska mitään hidasta tangoa ei olisi enää millään jaksanutkaan - varsinkaan, jos puolet ajasta olisi pitänyt odotella vuoroaan bussipysäkillä!

Fuskutunneilla oli melko vähän ihmisiä - joko monille oli kolme päivää leiriä riittänyt tai sitten muut kurssit kiinnostivat enemmän. Parit olivat kuitenkin tasaiset, ja välillä jopa miehiä oli enemmän kuin naisia! Tästä puhuinkin jo ensimmäisessä TanssiStartti-postauksessani, ja kommenteissa pohdimme, mistä sukupuolijakauman muutos mahtaa johtua? Johtuuko se siitä, että miehet ovat aikaisempaa innostuneempia käymään kursseilla, vai siitä, että naiset ovat kyllästyneet odottelemaan vuoroaan ja käyvät kursseilla vähemmän kuin ennen? Vastausta en tiedä, mutta tämä uusi trendi kelpaa kyllä minulle oikein hyvin! :D

Fuskun jälkeen oli kaksi tuntia salsaa - kaksi tuntia, joita olin odottanut koko leirin, koska salsa nyt vain kerta kaikkiaan on ykköslajini. Antti Törmänen veti oikein mukavat tunnit, joilla päästiin ensin treenaamaan salsan askeltekniikkaa (plussaa siitä, yleensä tekniikkaa harvoin opetellaan!), sitten musiikintulkintaa ja lopuksi kuvioita. Salsatunneilla on todella upeaa, kun ensin opettajat näyttävät vaikean kuvion, joka ensimmäisen puolen tunnin aikana tuntuu miehille aivan mahdottomalta viedä, ja sitten se loksahtaakin kohdalleen ja lopulta lähes kaikkien viejien kanssa pääsee menemään kuvion täysin ongelmitta! Pisteet siitä miehille, itse en ehkä kykenisi omaksumaan niitä kaikkia häkkyröitä, joita salsatunneilla on tullut vastaan...!

Leirireissu huipentui pizzahetkeen Auran ABC:llä (jonka vessasta kuva alempana - minun oli aivan pakko ottaa kuva, sillä vessa oli niin tunnelmallinen! :D). Elli ja Tommi veivät minut kotiin Turkuun ja jatkoivat sitten matkaa. Leirin vauhkoilun jälkeen nopea nukahdus oli taattu, ja maanantaina kouluun herääminen tuntui aivan ylivoimaiselta! Toipumiseen meni parikin päivää, mutta nyt viimeistään univelat on kuitattu, ja tanssitreenit Pyrkivällä alkoivat myös tällä viikolla. Treenimotivaatio on leirin jälkeen ehdottomasti korkein ikinä! Kyllä tanssiminen on niin hauskaa <3




5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nuo vierailijoiden kirjoitukset ovat olleet hieno lisä, hyvä ajatus tuommoinen.

Mutta se mikä sai oman kynän esille, niin tuo salsa. Olen pari kertaa yrittänyt aloittaa sen opiskelun, mutta aina tuppaa jäämään homma kesken. Ensi viikolla olisi uuden yrityksen vuoro kansalaisopiston kurssilla. Lattarimusiikki on mukavaa tanssittavaa, ainakin jos se omissa korvissa kuulostaa lattarimaiselta, varmaan siinäkin on sitten koulukuntansa, joka sanoo, että tuohan on semmoista purkkamusaa eikä mitään origenellia.

Mutta salsan suhteen itselle on aina hieman aiheuttanut närästystä tämä meillä tanssittava lajisuuntaua, sitä kai sanotaan kuubalaiseksi salsaksi. En ole koskaan ihastunut siihen käsihäkkyröintiin. Enemmän tykkäisi semmoisesta linjasalsasta tai crossbody tyylisestä, mutta siihen ei oikein helpolla löydä mitään kurssia, ainakaan sillä alueella, jonka piiristä mahdolliset kurssitilaisuudet valitsee. Maaseudun ihanuus ja kurjuus :)

Heta Ilona kirjoitti...

Hauskaa, että olet tykännyt vieraskynäpostauksista! Tuovat minustakin mukavaa vaihtelua tähän minun ainaiseen höpöttämiseeni :D

Toivottavasti salsakurssilla on kivaa! Minullekin lattarimusiikki on juuri nimenomaan se, joka saa eniten tanssijalan vipattamaan. Ja kyllä minä oikeastaan tykkään sellaisesta latinopopistakin, vaikkei se ehkä ole sitä "originellia" lattarimusaa kuten sanoit. Reggaeton-musa on myös ihan huippua! Tykkään myös tanssia salsaa sellaiseen vähän reggaeton-tyyppiseen musiikkiin, kai sitä sitten salsatoniksi taidetaan kutsua :)

Minulle itselleni kuubalainen salsa on kaikkein rakkain, vaikka tykkään kyllä mennä linjassakin ja joskus on tullut käytyä crossbodysalsatunneilla. Jotenkin kuvittelen tekstisi perusteella, että olet ehkä nainen? Naiselle voi kieltämättä tulla kuubalaisesta Saksassa vähän sellainen olo että se on pelkkää häkkyröintiä ja naista vain viskellään sinne tänne :D (korjaa toki, jos olen väärässä!) Ja tunnen tuskasi, muistan kyllä miten onnettomat kurssimahdollisuudet vanhoilla kotikonnuilla oli, vaikka maaseudulla onkin ihanaa asua! :)

Anonyymi kirjoitti...

Pitäneekö olla enemmän kuin huolissaan tuon arvauksesi vuoksi :) Kyllä ihan miespuolinen olen. Ehkä oma vientifilosofia on vain aika daamikeskeinen, joten se saattaa heijastua ajatelmissa. Vaikka tykkään itse ihan oikeasti tanssia ja liikkua, niin silti pyrin viennin pitämään pehmeänä ja ennakoivana, hellävaraisen jämäkkänä.

Heta Ilona kirjoitti...

Voi ei, onpas noloa! :D Nöyrimmät pahoitteluni virhearvioinnistani! Jotenkin vain kuvittelin, että miehet pitävät aina sellaisista kuviopläjäyksistä :) Mutta daamikeskeinen vientifilosofia kuulostaa kieltämättä hyvältä, sinuna jatkaisin ehdottomasti samaan malliin! (ps. tarjoutuisin tanssimaan seuraavien tanssien salsat kanssasi anteeksipyyntönä varomattomasta arvailustani, mutta en tiedä onko se niin suuri ilo, että sitä voisi tarjota anteeksipyynnöksi :D)

Anonyymi kirjoitti...

Höh, ei tuossa mitään noloa eikä anteeksipyydeltävää yms ole, päinvastoin ihan mielenkiintoinen arvaus. Ja olen ehkä aina ollut tuosta kuviokeskeisestä ajattelusta hieman poikkeava, siis joo kyllä olisi ihan mukavaa, jos siellä työkalupakissa olisi ne sata kuviota per tanssilaji, mutta kun en ole jaksanut tai viitsinyt uhrata aikaa harjoittelemiseen, niin olen aika valikoiva uusien kuvioiden suhteen. Intoa riittää opetella semmoisia suht "selkeitä" kuvioita, jotka hyvällä viennillä pystyy viemään kenelle tahansa perusaskelta tanssivalle siten, että ajoitus ja tanssillisuus säilyy.

Ehkäpä joskus lunastan tuon tarjouksen ;) Jahka nyt ensin selviän tästä salsakurssista ja sitten on vielä se korkeampi kynnys, hakeminen, muutenkin se on vähän tuskaista ja teidät nuoremmat olen jättänyt rauhaan ihan tietoisesti. Mutta ei sitä koskaan tiedä.

Hauskoja tanssihetkiä toivotellen