maanantai 9. tammikuuta 2017

TanssiStartti 2017 - päivä 1

Viime viikonloppu kului tanssin merkeissä, sillä suuntasimme Ellin ja Tommin kanssa TanssiStarttiin Harjavaltaan. Lähdimme matkaan torstaina jo hyvissä ajoin aamulla, ja ennen Harjavaltaan saapumista kävimme Huittisten ABC:llä tankkaamassa kunnon lounaan ennen päivän kursseja.

Leiri alkoi torstaina kolmella bugg-tunnilla. Teemana oli liikkuva bugg, mutta liikkumista ei varsinaisesti kauhean paljon tunnilla käsitelty - enemmänkin kuvioita liikkuvaan buggiin, mutta ei sitä, miten liikkumaan varsinaisesti lähdetään ja milloin kannattaa liikkua. 

Yllätyin tunnilla siitä, että vaihtonaisia oli tosi vähän. Yleensä tanssileireillä on aina valtava naisylivoima, ja jokaisessa vaihtovälissä on nainen odottamassa, ellei jopa kaksi. Nyt naisia taisi olla ehkä yhteensä viitisen kappaletta, jos sitäkään. Tämä teema jatkui koko leirin ajan, ja kaikilla kursseilla oli melko tasaisesti naisia ja miehiä. Ihan huippua, kun melkein koko ajan pääsi treenaamaan parin kanssa!

Torstain iltatansseissa esiintyjinä olivat Kaiho-niminen tanssibändi sekä Pekkaniskan pojat. Kaiho oli minulle uusi tuttavuus; ja aivan todella positiivinen yllätys! He soittivat hyvää musiikkia ja laulajalla oli todella vahva ääni ja hän tulkitsi kappaleita upeasti. Pekkaniskan pojat olivat tietysti jo entuudestaan tuttu - en oikein osaa päättää, pitäisinkö heistä vai en. Monet hitaista kappaleista ja tangoista ovat aika mitäänsanomattomia, mutta toisaalta heillä on myös tosi hyviä nopeita kappaleita. Kokonaisuutena arvioiden en kyllä ehkä menisi heidän keikalleen vartavasten - mutta en kyllä myöskään välttäisi heidän tanssejaan. 

Ihmisten määrä oli pettymys. Ihmisiä oli todella vähän, eikä tanssileiriläisiä juurikaan näkynyt - eikä paljonkaan myöskään tanssileirin opettajia ja henkilökuntaa. Sellaista "olen tanssileirin iltabileissä" -fiilistä ei päässyt syntymään. Tanssimaan ei päässyt kovinkaan hyvin, ja salissa oli todella kylmä ilmastoinnin ollessa päällä vaikka ihmisiä oli niin vähän. Lähdimme pois jo ennen tanssien loppua, mikä oli melko hyvä päätös, sillä leiriä oli kuitenkin jäljellä vielä kolme päivää ja perjantaina oli paljon helpompi herätä, kun oli nukkunut enemmän kuin vain kuusi tuntia.






2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo naisten ja miesten lukumääräsuhteen muutos on tullut esille muutaman muunkin lukemani kurssikommentin tai kurssi-infon yhteydessä. Vai kiinnittääkö siihen vain poikkeavana huomion, kun huhuillaan kurssille lisää daameja. Olisi hauska saada vähän analysoitua tietoa, mikä ylipäänsä on tämän hetken tilanne, onko miehet innostuneet kurssituksesta aikaisempaa enemmän vai naiset kyllästyneet siihen parin puuttumiseen ja odotteluun. Ja mitkä lienevät tämän päivän suosikkilajit, johon oppia ollaan hakemassa.

Tuosta PNP:stä niin samaa mieltä. Muutaman kerran kuultuaan heistä saa aina yliannoksen, josta toipuminen saattaa kestää kauankin. Toisaalta eihän heissä mitään vikaa ole sinällään, soittavat hyvin, volyymit kohdillaan ja jokunen ihan hyväkin kappale. Siinä lienee myös heidän suosionsa tausta, joka takaa paljon keikkoja. Kukaan ei taatusti pety mennessään heidän keikalle.

Heta Ilona kirjoitti...

Aijaa, se onkin sitten ilmeisesti vähän laajempikin muutos! Tosi positiivinen sellainen kyllä :) Mielestäni on kyllä jännä pohtia, mistä tuo muutos mahtaa johtua. Tuo oli hyvä pointti minkä mainitsit - ei kuulosta ollenkaan mahdottomalta, että naiset olisivat kyllästyneet siihen, että puolet kurssista saa odotella vaihtoväleissä. Mielenkiintoista oli minusta myös se, että selvä naisenemmistö tuolla TanssiStartissa oli Joonas Piippolan lattaritunneilla. Mietin, voisiko tämä johtua siitä, että miehet ehkä kokevat cha chassa ja rumbassa juurikin sen tekniikan hankalaksi ja enemmän naisten jutuksi - naisillahan se lantio yleensä enemmän liikkuu - ja siksi jättävät lattaritekniikan väliin? Tai ehkä Piippola sitten vaan on naisiin voimakkaammin vetoava hahmo :D En tiedä miten muilla tasoilla tuolla leirillä oli porukkaa (itse osallistuin lähinnä keskitasolle ja haastaville tunneille), olisi kiinnostavaa tietää oliko esimerkiksi perusteissa samanlainen sukupuolijakauma.

Mitä tuohon tämän päivän suosikkilajit -pohdintaan tulee, arvelisin että sellaisia ovat varmaankin juuri kädenalitanssit, fusku ja bugg. Niitä kun tanssitaan lavoilla yhä enenevissä määrin, ja varmasti monelle entiselle sosiaalifoksaajalle on tullut mieleen, että haluaisi oppia myös muita lajeja. Tietenkään minulla ei ole tästä mitään tutkimustietoa, mutta luulisin että asia voisi olla näin. Ainakin torstain bugg-tunneilla tuolla leirillä oli tosi paljon ihmisiä! Sunnuntain fuskuosallistujia varmaan verotti se, että kyseessä oli leirin viimeinen päivä ja ainakin pitkämatkalaisten täytyi suunnata jo hyvissä ajoin kotimatkalle.

Jotenkin lohduttavaa, että olet kanssani PNP:stä samaa mieltä! Pelkäsin jo, että saan suivaantuneet fanit kimppuuni kun uskaltaudun arvioimaan heitä noinkin jyrkin sanoin :D